Impresszum | Előfizetés  
  2024. szeptember 8., vasárnap
Mária, Adrienn

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
A Margitszigeti Színház ajánlata
2024-04. szám

PARÁDÉ & KONCERT
A Székesfehérvári Balett Színház és Boban Marković Orkestar előadása, majd
Boban Marković Orkestar koncert
Ízig-vérig balkáni életérzés költözik június 11-én a Margitszigeti Színházba! A színpad sokat látott

deszkáin a balkáni rézfúvósok koronázatlan királya és zenekara, a Boban Marković Orkestar várja majd a trombitaszólamokra kiéhezett közönséget kétfelvonásos produkcióval. Az este első részében a Székes­fe­hérvári Balett Színház táncosai parádéznak a legújabb, Mrak címet viselő album zeneiségében egyszerre hagyományokra építő, mégis modern, fülbemászó dallamaira. Az egyedülálló, rendkívül dinamikus, életteli, egyúttal dramatikus zenei világra Egerházi Attila rendező-koreográfus olyan zsánerképeket alkotott, amelyek szarkasztikus és humorral átszőtt jelenetek füzérét alkotva jelenítenek meg egy világot és fogalmaznak meg egy életérzést. Az est másik fénypontja a második felvonásban villan be, amikor az önfeledt, kötetlen örömzenélés kerül középpontba. A balkáni ritmusok lüktetését hallva aligha tud majd bárki ülve maradni.

Június 11., kedd 20:00 (esőnap: június 12.)



KARTHAGO 45! – Jubileumi nagykoncert
Sikertörténetének megkoronázásaként, összesen mintegy 6200 hazai és nemzetközi koncerttel a háta mögött, a Margitszigeti Színházban ünnepli 45. születésnapját a ’80-as évek egyik legmeghatározóbb és legnépszerűbb magyarországi rockegyüttese, a Karthago! A Gidófalvy Attila, Kiss Zoltán Zéro, Kocsándi Miklós, Takáts Tamás és a zenekarvezető Szigeti Ferenc alkotta ötösfogat kemény rockalapra írt, dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalaikkal robbant be a köztudatba 1979-ben, néhány hónap alatt meghódítva a hazai slágerlistákat. Különlegesen látványos koncertjeikkel hamar a közönség első számú kedvencévé váltak. Júniusban egy még soha nem látott jubileumi nagykoncerttel, látványos válogatással készülnek, ahol a legnagyobb slágerek, így a Requiem, az Apáink útján, a Keleti éj vagy A fények, a hangok, az árnyak garantáltan felcsendülnek majd, de biztos, hogy műsorra tűzik kedvenc Máté Péter-feldolgozásukat, a mindig aktuális, Hazám című gyönyörű dalt is.

Június 15., szombat 20:00 (esőnap: június 16.)


ANNA AND THE BARBIES 20 – EVOLÚCIÓ nagykoncert
Az év másik nagy buliját hozza el a Margitszigetre az Anna and the Barbies! A zenekar 20. születésnapja egy igazán speciális koncertet érdemel: az évforduló alkalmából grandiózus, színes, teátrális összművészeti bacchanáliával készülnek, ahol múlt és jövő egy futurisztikus divatbemutató formájában kel életre Szent Iván éjjelén. A margitszigeti amfiteátrumnak köszönhetően végtelenül méltóságteljes, mégis teátrális, rendhagyó koncerten táncosok, modellek vonultatják fel az együttes két évtizedének ikonikus stílusait és jelmezvilágát. Azon egyszeri, megismételhetetlen élmények egyike, amit kár lenne elszalasztani!

Június 22., szombat 20:00 (esőnap: június 23.)
hirdetés


Gioachino Rossini: A SEVILLAI BORBÉLY opera
Világszerte egyedülálló rendezésben érkezik a Margitszigetre a vígoperák egyik legkedveltebb és legtöbbet játszott darabja, Gioachino Rossini A sevillai borbélya! A művet ezúttal Káel Csaba álmodta újra, méghozzá elsőre igencsak meghökkentőnek tűnő módon: némafilmes környezetbe. Az expresszív díszletek öle­lé­sében, a műfajra jellemző túlzott gesztusokkal és mimikával fűszerezetten megelevenedő mű új, soha nem látott dimenzióba emelkedik, ahol Rossini zenéje a középpontban marad, a humor és a helyzetkomikumok azonban igencsak felerősödnek. Egy tökéletes, könnyed nyáresti előadás, ami nemcsak operabarátoknak, hanem a műfajjal újonnan ismerkedőknek is garantáltan maradandó élményt ígér.

Június 29., szombat 20:00 (esőnap: június 30.)


margitszigetiszinhaz.hu









vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor