Impresszum | Előfizetés  
  2024. szeptember 8., vasárnap
Mária, Adrienn

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
A hősöm és én
2024-05. szám

A Kádár-kor sztárelőadóival való találkozásokról szóló történeteket vár a beatkorszak blog június 2-áig 1500-5000 leütés terjedelemben. A Hangőr Egyesület által meghirdetett pályázat legjobbjai nemcsak pénz- és tárgyjutalomban részesülnek, de az immár 17 ezres közösségi médiás köve­tő­vel bíró blogon is megjelenhetnek.
Hajnali kávé a roadok között vagy a dedikált papírzsepi, ami örök emlék marad. Egy focimeccs az építőtáborban, ahol kötényt adott a kedvenc gitárosod, egy félszeg párbeszéd a dobossal, vagy egy vá­rat­lan helyzet, amelyben felbukkant az előadó, akiért régóta rajongsz. A Volt egyszer egy beatkorszak blog, a Beatkorszak Projekt és a Hang­őr Egyesület pénzdíjas felhívására bárki küldhet egy írást, aki szívesen elmesélné a Kádár-kori könnyűzenei hősével való nagy találkozása sztoriját.
Remek érzés lassú, téli estéken feltenni a kedvenc lemezünk, és végighallgatni a számokat, amik ezer és ezer emléket hívnak elő. Ha­son­lóan szívmelengető felidézni a koncerteket, amelyeken a párunk­kal, a barátokkal, illetve száz meg száz ismeretlennel voltunk jelen. A hősöm és én című pályázat kiíróit viszont azok a nem várt, meghök­ken­tő és meglepetésszerű pillanatok érdeklik, amiket a kedvenceikkel való négyszemközti találkozás során éltek át a hazai könnyűzene szerelmesei. A Volt egyszer egy beatkorszak blog szerkesztősége, a Beatkorszak Projekt és a Hangőr Egyesület a 2020-as „Hogyha hallom én, minden az enyém”, az egy évvel később, „Filléres emlékeink” címmel, majd a 2023-ban a legjobb fesztiválos történetek témakörében kiírt pályázatok sikerén felbuzdulva negyedszer is közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit. Olyan, 1500-5000 leütés terjedelmű anekdotákat, tárcákat, visszaemlékezéseket, egyperceseket várnak, amelyek felidéznek egy alkalmat, amikor a ra­jon­gók nem a színpadon látták viszont a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek hőseit, hanem lehetőségük nyílt beszélgetni is velük. A pályázat meghirdetői azokra a nem mindennapi találkozásokra kíváncsiak, amikor nem az emelvényről és nem a dalaikon keresztül szóltak a közönség tagjaihoz a beat- és a rockkorszak sztárjai, hanem az utcán, a sportpályán, a lelátón, a kocsmában, a ruhaüzletben, nyaralás alatt vagy más képtelen helyzetben futottak össze velük.
A pályázat kiírói a legsikerültebb írásokat megjelentetik a Volt egyszer egy beatkorszak blogon, szerzőiket pedig értékes rocktörténeti könyvcsomaggal jutalmazzák, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három szöveg szerzője pedig ezen felül 50 000, 30 000, illetve 20 000 forintos jutalomban is részesül.
Az elbeszélt időszak miliőjét bemutató történetek egy-egy fotóval is illusztrálhatók, azonban a pályázat kiírói kizárólag olyan fényképeket fogadnak el, amelyek jogtisztaságát a pályázó garantálni tudja.
hirdetés


Az írásokat és a kérdéseket a palyazat@beatkorszak.hu címre várják.
Beküldési határidő: 2024. június 2.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor