Impresszum | Előfizetés  
  2024. szeptember 8., vasárnap
Mária, Adrienn

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
A Margitszigeti Színház ajánlata ′24. július
2024-05. szám

Andrew Lloyd Webber–Tim Rice: EVITA – Musicalbemutató. A Margitszigeti Színház és a Győri Nemzeti Színház közös bemutatója.
Evita egy fogalom. Evita a nő kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és

eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember. Rajongásig szeretünk és kifulladásig élünk. Ez a kettősség végigkísérte Eva Perón életét, ahogyan a megtagadott gyerekből milliók által elismert és szeretett first lady vált, és mindez a róla készült musicalben is kirajzolódik. A darab 1980-as első magyarországi bemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt. A musical azóta több alkalommal látható volt már a Margitszigeti Színházban, idén nyáron pedig ismét visszatér, hisz örök értékeinek, az emberi sorsok meg­ható ábrázolásának, valamint nagy hatású zenéjének köszönhetően a musicalek legnagyobb klasszikusai közé tartozik. Andrew Lloyd Webber zeneszerző és Tim Rice szövegíró az emberi sorsot helyezi előtérbe a maga visszásságaival és erényeivel együtt. A történetet a Madonna főszereplésével a színpadi mű alapján készült film tette világszerte ismertté és népszerűvé. Evita szerepében Horváth Mónika és Gadó Anita, Che szerepében Szemenyei János és Pesák Ádám, Perón szerepében pedig Nagy Balázs és Csengeri Attila lesz látható. Az előadás rendezője Bakos-Kiss Gábor, a karmester: Silló István.

Július 5., 6., péntek, szombat 20:00
(esőnap: július 7., 8.)



Pierre Choderlos de Laclos: VESZEDELMES VISZONYOK – Színházi játék Mozart műveivel

Színházat kínálunk. De tánccal kiegészülő zenés színházi játékunkban egy szokványos színházi előadásnál jóval nagyobb hangsúlyt kap a zene. Mozart életművének hatalmas palettájáról nagyon sokféle műfajból választottunk részleteket. Megszólalnak szimfóniák, divertimentók, mise, szerenád, különböző hangszerekre írt versenyművek, orgonafantázia és természetesen több operarészlet is. A zeneművek egyes színekben a szöveg alatt csendülnek fel, és a drámai szituációt hivatottak alátámasztani, némely darab saját jogán kerül előtérbe, vagy éppen Bozsik Yvette koreográfiájához ad alapot bizonyos jelenetekben – hiszen a pro­dukciónak fontos eleme lesz a tánc, a mozgás is. A zenekarhoz hasonlóan szintén idén harmincéves Bozsik Yvette Társulat művészei alakítják a főszereplők körül sürgölődő inasokat, szobalányokat, akik az urak és úrhölgyek minden titkát ismerik. Főbb szerepekben: Ónodi Eszter, Adorjáni Bálint, Nagy Mari, Menczel Andrea, Törőcsik Franciska. A Budafoki Dohnányi Zenekar állandó alkotópartnere, Árva Nóra a tőle megszokott ízléssel és arányérzékkel teremti meg díszletei és jelmezei által azt a sajátosan mai rokokó miliőt, amelyben a szereplők léteznek. A BDZ maga adja a teljes, élő zenei alapot Guido Mancusi vezény­letével.

Július 27., szombat 20:00
(esőnap: július 28.)
hirdetés



Huszka Jenő–Szilágyi László: MÁRIA FŐHADNAGY – Operett két részben

Mária főhadnagy meghódítja a Margitszigetet! A bugaci határon; Délibábos Hortobágyon; Van az úgy, kérem néha, néha; Némán várni egy boldog percet; Én mától kezdve csak te rólad álmodom; Nagy árat kért a sors a boldogságért... – ugye mindenkinek ismerősen csengenek az előbbi dallamok? Nem csoda, hiszen Huszka Jenő, a magyar operettirodalom sikerszerzőjének, a Mária főhadnagy komponistájának ragyogó fantáziáját dicsérik. Huszka Jenő korábban soha nem látott módon tárta a nézők elé az olykor édes-búsan andalító, máskor vérpezsdítő, hamisítatlan operettzenét a bővérű komédiázással és a magyar történelem egyik kiemelkedő, fordulatokban gazdag, mámoros eseményével. A Mária főhadnagy című, méltán népszerű nagyoperett Lebstück Mária, az 1848-as forradalom és szabadságharc ikonikus honvédhuszár nőalakját állítja a középpontba, hogy hihetetlen kalandjaival elvarázsolja a nagyközönséget. Erre kínál kitűnő alkalmat az előadás: az elragadó muzsika, a lenyűgöző látványvilág és az elsőrangú művészek felejthetetlen élményt ígérnek. A főbb szerepekben Kiss Diána, Laki Péter, Fischl Mónika, Vadász Zsolt és Bojtos Luca látható.

Augusztus 9., péntek 20:00
(esőnap: augusztus 10.)


margitszigetiszinhaz.hu



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor