Impresszum | Előfizetés  
  2024. szeptember 8., vasárnap
Mária, Adrienn

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
30. Váci Világi Vigalom – 2024. július 19-20-21.
2024-06. szám

1993-ban indult útjára az első Váci Világi Vigalom, amely azóta a Dunakanyar egyik leg­impozánsabb nyári eseményévé nőtte ki magát. Az elmúlt két évben hatalmas sikerrel robbant be ismét a háromnapos programsorozat. A vigalom a tradíció szerint több helyszínen, többek között
a Főtéren, a Duna-parti nagyszínpadon, a Pannónia Házban, a Fehérek és a Barátok templomában kap helyet.

Két nyitó esemény csalogatja a közönséget: a péntek délutáni zenés, táncos főtéri forgatag, valamint a Vox Humana Énekkar és a Vác Civi­tas Szimfonikus Zenekar közös hangversenye a Fehérek templo­mában.
Az első nap a Duna-parti nagyszínpadon Tankcsapda igazi zúzdával ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. Előtte igazi csemegének ígér­ke­zik a főtéri színpadon fellépő Sárik Péter Trió & Falusi Mariann.

Szombaton már reggel gyerekprogramokkal indul a nap, Mintapinty gyerekkoncert és Családi délelőtt a Pannónia Házban, ahol többek között zenetörténeti barangolásban vehetnek részt a gyerkőcök a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar művészeivel.
A nap folyamán táncelőadások, klasszikus zenei hangversenyek és színházi előadás is várja az érdeklődőket. Az esti nagy fellépők a ManGoRise, a Szabó Balázs Bandája és Manuel a két nagyszínpadon.

Vasárnap az Aranyszamár Bábszínház előadása nyitja az apróságok délelőttjét, majd napközben színes programok lesznek különböző helyszíneken: a Pannónia Házban, a Zenepavilonnál, a Dunakanyar Szín­házban, a Zeneiskolában, templomokban és természetesen a Főtéren és a Duna-parton. A záró este pedig sztárfellépőké: Talamba + Cimbaliband, a világ egyik legjobb ütőegyüttese, a Bagossy Brothers Company és a jubileumi vigalom zárókoncertjének fellépője, Majka.

A Váci Világi Vigalom szervezői különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a méltán elismert és képzett váci művészeknek is teret biztosítsanak: fellép a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa, a Váci Harmónia Kórus, a Vox Humana Énekkar, a Parlando Színház Társulata, a Boronkay-Színtársulat, a Thália Művészeti Egyesület. A helyi zenekarok sem maradhatnak ki a felsorolásból. Színpadra lép többek között a Six Socks, a Crockodeal, a Panoráma, a Contaktus Country, a Kitti Live és más előadók is.
hirdetés

Mindhárom este a táncos lábúak utcabálokon rophatják. A kísérőprogramok keretében az érdeklődők végigsétálhatnak a kézművesek utcáján, mesterek fortélyait leshetik meg, finom ételeket, hűsítő italokat fogyaszthatnak a vendéglátósok során egészen a gasztroudvarig.

A városban található kiállítóhelyek színes, változatos tárlatokat sorakoztatnak fel: tárt kapukkal várja a látogatókat a Sajdik Gyűjtemény, az Elefántos Ház, a Tragor Ignác Múzeum, a Madách Imre Művelődési Központ és számos magángaléria is.

Talán az egyik legizgalmasabb időszaki kiállítás – ami egyébként decemberig nyitva tart – Kolodko Mihály formabontó kiállítása. Kolodko Mihályt legtöbben karakterisztikus, humoros miniszobrairól ismerik. Egyébként a szobrászművész Vácon él és dolgozik, a városban három miniszobra is található. Ezzel a művészeti akcióval azonban a szobrász olyan arcát mutatja meg egész termet betöltő installációjával, melyet eddig még nem láthattunk. A folyóból kifogott szemetet új, meghökkentő formában, cápákként mutatja meg a váci Pannónia Házban. A folyóban úszó szemetet gyűjtötte össze és műalkotássá formázta az EVOBUILD, alacsonyabb környezeti lábnyomú betonnal. A cápa nagy, félelmetes ragadozó. Ugyan­olyan veszélyes és idegen a Dunában, mint a szemét, amit hol visz a víz, hol otthagy a folyóparton. A város meghatározó gazdasági és kulturális szereplői együttműködésének gyümölcse a kiállítás, amely egy fenntarthatóbb jövőt hivatott jelképezni!

A fergeteges hangulat tehát garantált, várjuk Önt és családját szeretettel! Érezzék jól magukat!

A Váci Világi Vigalom programjai díjtalanul látogathatók!
Részletes program: www.vaci-vilagi-vigalom.hu
Szervező: Vác Város Önkormányzat, Madách Imre Művelődési Központ



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor