Impresszum | Előfizetés  
  2024. szeptember 8., vasárnap
Mária, Adrienn

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
A Rumours of Fleetwood Mac Budapesten
2024-06. szám

A Rumours of Fleetwood Mac világszerte a legelismertebb Fleetwood Mac tribute zenekar, maga Mick Fleetwood is áldását adta a formációra, amely tökéletesen idézi meg a legendás banda
szellemiségét és slágereit. A Rumours of Fleetwood Mac szeptember 21-én az Erkel Színházban szá­munk­ra is megidézi a Fleetwood Mac varázslatos dalait.

Az 1999-ben alakult Rumours of Fleetwood Mac mára világszinten elismert emlékzenekar, amelyet a Fleet­wood Mac alapítótagja, Mick Fleetwood is személyesen támogat, a formáció koncertjeire úgy hivatkozva „mint egy rendkívül érzelmes előadása a Fleetwood Macnek”.

A Rumours of Fleetwood Mac a Fleetwood Mac szellemiségét egyedülálló módon idézi meg, szól egyszerre a zenekar régi és új rajongóinak, lehetőséget adva arra, hogy újra felfedezzék azokat a dalokat, amelyek biztosították a Fleetwood Mac helyét minden idők egyik legnépszerűbb amerikai együtteseként. A zenekar az évek során több mint egymillió rajongó számára vitte el a Fleetwood Mac koncertek élményét, a Mail On Sunday egyenesen azt írta róluk, hogy „jobban játszanak Fleetwood Macet, mint maga a Fleetwood Mac”.
Most pedig számunkra is itt a lehetőség, hogy átéljük ezt egy egyedülálló élményt, szeptember 21-én, az Erkel Színházban.

A koncertre jegyek a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon kaphatók.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A Fleetwood Mac story

A Fleetwood Mac zenekart Mick Fleetwood és Peter Green alapította Londonban 1967-ben. A kezdeti blues-rock indulás után (amit olyan slágerek fémjeleztek, mint például a Santana által is sikerre vitt Black Magic Woman) a McVie házaspár (Christine és John) csatlakozásával, majd Peter Green 1970-es kiválásával a kezdeti tradicionális blues soundot egy komplexebb, populárisabb dalszerzői irány váltotta.
hirdetés

A country rock elemeit felmutató hetvenes évekbeli albumok után a zenekar áttette székhelyét Kaliforniába. Itt csatlakozott a társasághoz Lindsay Buckingham és Stevie Nicks, és ezzel létrejött a Mac legsikeresebb korszakát adó felállás.
A sorban 11. lemezük, a Rumours mind Amerikában, mind Angliában a slágerlisták élére került, és bebetonozta a zenekart minden idők egyik legsikeresebb formációi közé. Kaptak érte jól megérdemelten Grammy-díjat, és eladtak több mint 40 millió kópiát.
Még körülbelül egy évtizedig tartott a Fleetwood Mac sikermenete, de a nyolcvanas évek közepére kifáradt a társaság a sok turnézástól, és számos tagcsere után 1996-ban bejelentették a banda feloszlását.
Rövid idő elteltével mindenkit meglepve 1998-ban újra összeálltak, ráadásul a legerősebb felállásukban (Fleetwood, Buckingham, John McVie, Christine McVie és Stevie Nicks).
Ugyanebben az évben beiktatták őket a Rock and Roll Hall of Fame-be.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------








vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor