Impresszum | Előfizetés  
  2024. október 18., péntek
Lukács

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Tovább bővül Budapest egyetlen zsűrizett, nyári színházi fesztiválja, a Szemle Plusz
2024-06. szám

2024. augusztus 24. és szeptember 13. között zajlik a Városmajori Szabadtéri Színpad Szemle Plusz programsorozata, amelyen a 6 vidéki és határon túli nagyszínpadi alkotás, illetve a 6 budapesti kamaraelőadás versenyén túl idén először a színészképző iskolák is bemutatkozhatnak egy-egy vizsgaelőadással, hogy a következő generáció tehetségeit is felfedezhesse a budapesti közönség.

6+6 és a ráadás
A fővárosi színházszeretőknek nem kell sehova sem elutazniuk, hogy megismerjék a legizgalmasabb vidéki és határon túli színházi előadásokat, hiszen a Városmajori Szabadtéri Színpad szervezésében 12. éve futó zsűrizett mustra többek között azért jött létre, hogy helybe hozza a Budapest határain túli színházi élményeket.
Peremartoni Krisztina színésznő, az intézmény művészeti tanácsadója Benkő Nórával, a színház igazgatónőjével és művészeti vezetőjével karöltve évről évre több száz magyar nyelvű előadás közül választják ki azt a 12, magas szakmai minőséget képviselő, emlékezetes és tanulságos alkotást, amelyeket a nyári seregszemle keretein belül a budapesti közönség is megismerhet.
Az eleinte egy helyszínes, hét előadást bemutató esemény 2023-tól új szekcióval bővült, a nagyszínpadi művek mellé kamaraelőadások is bekerültek a programba, amelyeket margitszigeti Kristály Színtér színpadán láthattak a nézők.
2024-ben ismét bővül a Szemle Plusz: ezúttal 6 színi iskola mutatkozik be – versenyen kívül – egy-egy vizsgaelőadással az eseményen. A Színház- és Filmművészeti Egyetem, a kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Intézet, a Pesti Magyar Színiakadémia, a Keleti István Művészeti Iskola, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium és a Freeszfe Egyesület fiatal tehetségeit láthatják az érdeklődők az OFF-program keretében.

Több mint egy jó válogatás
A Szemle Plusz amellett, hogy egy színes és alapos színházi körkép, mindeközben szakmai ver­senyprogram is, a neves színészekből és színházi szakemberekből álló zsűri 8 különböző kategóriában oszt díjakat, és rendszerint két közönségdíj és különdíjak is gazdára találnak a színház évadzáró Gáláján.
A Szemle Plusz programsorozat az elmúlt években olyan népszerű, kulturális találkozóhellyé vált, ahol a színházi szakma és a közönség, a pályakezdő színész és az érdemes művész, a határon túli alkotó és a budapesti rendező kezet foghat, eszmét cserélhet, és együtt szórakozhat a Városmajorban és a Margitszigeten.


Városmajori Szabadtéri Színpad
– a Szemle Plusz nagyszínpadi előadásai:
Cikkünk: https://pm.hu/index.php?sect=szinhaz&alsect=cikk&id=14069






Kristály Színtér
– a Szemle Plusz kamaraelőadásai:
Cikkünk: https://pm.hu/index.php?sect=szinhaz&alsect=cikk&id=14070



hirdetés




























vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor