Impresszum | Előfizetés  
  2024. október 23., szerda
Gyöngyvér

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Borszerda, „szellemi” fitnesz, különleges tárlatvezetés szeptemberben a Magyar Nemzeti Galériában
2024-08. szám

Szeptemberben is Borszerda!
Ha szerda, akkor Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában – 2024-ben immár tizenharmadik al­ka­lom­mal! A múzeum egyik legnépszerűbb programsorozata a júliusi estek után utolsó alkalommal

szeptember 18-án várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. A rendezvény színes programot kínál a kora őszi eseményen: különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések, élő zene és borkóstoló várja a művészet rajongóit. A szeptember 18-i Borszerda programon a Günzer Családi Birtok, illetve a mohácsi Vaskapu Pince borait kóstolhatják meg. Bellák Gábor művészettörténész előadásában az „aranykor képeit” mutatja be Vaszary Jánostól Derkovits Gyuláig. A tárlatvezetések során megismerhetik a 19. században élt francia alkotók honi festészetre gyakorolt hatását, a 20. századi művészetet bemutató Modern idők című kiállítás különleges önarcképeit, Munkácsy Mihály, Mészöly Géza és Benczúr Gyula remekműveit, valamint a magyarországi realizmus kiemelkedő alkotásait. Az esten Cseke Gábor zongorista játszik.

„Szellemi” fitnesz szeptember 18-án délelőtt
Fedezze fel a művészet szépségeit és szakadjon ki a mindennapi rutinból a múzeum kiállításain és műhelyében! Az 55 éven felüli korosztálynak szóló, szeptember 18-án, szerdán 10.30-kor kezdődő prog­ramon a résztvevők felidézhetik a nyár örömét, a napsütés, a szőlőindák, a bor és a mámoros esték em­lé­két a gyűjtemény remekműveinek segítségével, majd a tárlatvezetést követően a műhelyben alkothatnak. Előzetes rajztudás nem szükséges, sőt!

Európa nagyjai – különleges tárlatvezetés
Fedezze fel az újrarendezett Courbet-tól Baselitzig című, 1800 utáni Nemzetközi Gyűjteményt a Magyar Nemzeti Galériában! A több mint két évszázadot felölelő, jelenkori alkotásokat is bemutató tárlat tervezésekor fontos szempont volt, hogy a jól ismert remekművek mellett a válogatás újdonságokat is tartogasson a látogatóknak. Új szerzemények, frissen restaurált művek, ritkán látott alkotások hívják fel a figyelmet a kollekció gazdagságára, változatosságára, a gyűjtemény keretében folyó munka dinamizmusára.
Az európai kultúra napjának alkalmából különleges programot szervez a múzeum: a tárlatban látható francia, osztrák, német, belga, valamint emigrált magyar művészek alkotásainak legjavát ismerhetik meg az érdeklődők a szeptember 21-én, szombaton 16.00 órakor kezdődő tárlatvezetésen!
hirdetés










vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor