RSS | Impresszum | Előfizetés  
  2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

 
 
Küldés e-mailben Nyomtatható változat
Borsarok
Vissy Pince: Tokaji Furmint Peres-dűlő 2009
2014-08. szám / DIBBUK

Ismert helyszín egyelőre kevéssé ismert szereplője a Vissy Pince.

Igazság szerint persze a tokaji borrégión belül maga Erdőbénye is az egyelőre kevésbé hájpolt települések közül való, jóllehet, a helyzet egy­re javul, köszönhetően például a Bor, Mámor, Bénye fesztiválnak vagy akár gasztroblogger kollégánk, Fűszeres Eszter kitartó mun­kás­ságá­nak. Ezzel együtt a Vissy Pincével, bevallom, nem találkoztam, és most áldom a jó sorsomat, hogy mégis poharamba sodródott ez a furmint.
Már az első pillantásra karakteres bor: élénk, tiszta, közepesen intenzív arany szín utal a hordóhasználatra és a rohanó időre, komoly feltapadás árulkodik a magasabb alkoholról (13,5%). Illata nem igazán „furmintos”, annál sokkal kedvesebb, édeskés, érett őszibarackra, virágzó gyümölcsfákra emlékeztet. Az első kortynál viszont már elő­bújik a szög a zsákból: élénk savak, szikár szárazság, a gyü­möl­csös­ség egyértelműen hátra szorul a minerális, sós jegyek mögé. Karakán, elegáns furmint. Roston sült fogashoz vagy kemény sajtokhoz könnyen el tudom képzelni a párosítást. Személyiségében egy makulátlan megjelenésű, gyanúsan jól öltözött bájgúnár, akiről azt gondolnánk, sármja mögött kevés a gógyi, de mikor megszólal, máris sokkal intellektuálisabb társaságnak bizonyul. Persze azért nem egyenesen a Columbia University doktori tanácsától szalajtották elénk.
hirdetés


Kritika (4)
2200 Ft

vissza

Értékeléshez  jelentkezz be!
vissza a lap tetejére | küldés e-mailben | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Gyerek | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat | RSS |
2009 Copyright © Pesti Műsor