RSS | Impresszum | Előfizetés  
  2017. december 15., péntek
Valér

 
 
Küldés e-mailben Nyomtatható változat
Jegyzet
Susogó propaganda
2014-11. szám / DIBBUK www.dibbuk.hu

Pécs kalandos történetű, többször oda-vissza költöző étterme a Susogó, amely megjárta már a belvárost is, majd visszatalált a külvárosi hegyoldalba, ahol tényleg csak a bennfentesek találják meg.

Megtalálni ugyanakkor nem is elég: a Susogó már egyfajta la­ká­sét­te­rem­ként üzemel, kizárólag előzetes bejelentkezésre, napi maximum 22 vendéget fogadva be. A beltér maga kevéssé varázsol el, egy kilencvenes évekbeli könyvelőiroda miliője fogad, rideg hangulatú faburkolatokkal, irodai parkettával, a kelleténél vonásnyival hangosabb zenével. Ha akarjuk, mindez koherens módon arra utal, a Susogó háromtagú stábja a maga örömére tartja fent az éttermet: csak annyi vendéget fogad, amennyit kényelmesen és a legmagasabb színvonalon tud kiszolgálni, csak heti menü van, a kaland egyszeri és meg­is­mé­tel­he­tet­len.
A felszolgáló odaguggol az asztalhoz, végtelen melegség, béke és szeretet árad felénk tekintetéből, kényelmesen diskurál velünk, érezzük, hogy itt ránk érnek, elengedhetjük magunkat. Tizenkét fogásból lehet négy-öt-hat vagy hét elemből álló menüt összeállítani kedvünk és lelki egyensúlyunk szerint, a tizenkét fogást laza tematika köti össze, ott-jártunkkor vadhúshét volt, de ez nem nyomta rá túlságosan bélyegét a kínálatra. A savanyú káposztás hallevest mondjuk épp vaddisznószeletekkel tálalták, de ez minden…
hirdetés

A Susogó konyháját váratlan, de mindannyiszor bölcsnek bizonyuló párosítások és kristálytiszta ízek jellemzik. A csirkezúzát és gersli-rizottót kétféle grépfrút ellenpontozza, a világ legomlósabbra-szaftosabbra grillezett hizlalt kacsamájához a konvencióknak megszokott körte és kalács, kontrasztnak pedig sült cékla dukál. A rózsaszínre hagyott, de ízesen sült bőrű kacsamell-korongokat ropogós, pirított hajdina és krémes zellerpüré kíséri. Nem bánjuk meg azt sem, hogy hagyjuk magunkat rábeszélni egy különleges camembert-alma sajttortára és egy diós-narancslekváros sajttálra. Hozzá borok érkeznek, megvitatjuk a pincészeteket, évjáratokat. Vendégségben vagyunk. Igazából, őszintén.

Pécs, Szőlő u. 1.
Négyfogásos menü: 4400 Ft

vissza

Értékeléshez  jelentkezz be!
vissza a lap tetejére | küldés e-mailben | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Gyerek | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat | RSS |
2009 Copyright © Pesti Műsor