Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Az élet és az étel szeretete
All In Delicates Gourmet Box & Bistro & Café
2017-06. szám / Bóta Gábor

Az All In Delicates Gourmet Box & Bistro & Café kimondottan családias hely, kis bolt és néhány asztalos bisztró spéci keveréke. Bo­rok, pezsgők, pálinkák, kenyerek, desszertek, méz, szörp, lekvár, különböző finom olajok és persze csokik, dobozos fagylaltok egyaránt kaphatók.

No meg például kolbászok, szalámik, a tulajdonos Dallos Ferenc háza tájáról, csakúgy mint a párizsi, ami fölöttébb finom, és egyáltalán nem kell gyanakodni, mint oly sok esetben, hogy valami nem belevalót daráltak össze-vissza. Dallos jó néhány étterem tulaja, és többet üzemeltet is, de érezhetően ez a kis hely, ahol meglehetősen nagy a törzsvendégek aránya, a szíve csücske. Ő is otthonosan érzi magát itt, a betérők jelentős része tegeződik a személyzettel, amit tán ebben az esetben nem is neveznék így, mert tényleg baráti a hangulat, amiről rögtön, amikor megérkezünk, Gál Levente – aki hét éve, a nyitás óta itt dolgozik – gondoskodik. Nehéz meghatározni, hogy tulajdonképpen mi is ő, mondhatnám tán boltosnak, eladónak, de hát pincér is, hiszen meleg konyha is működik, reggeli, ebéd, vacsora egyaránt felszolgálásra kerül. És ő igencsak közvetlenül, minden fölösleges manír nélkül, de nagyon figyelmesen, humortól sem mentesen, ugyanakkor egyáltalán nem tolakodóan szolgál fel.
Természetesen egyéni összeállítású hidegtálak is kérhetők a pultból kapható finomságokból, de igazán érdemes Bíró Eleonóra séf főztjét megkóstolni. Ő Dallos egy másik helyén volt szakács, és mindenkinek segített még azokon a területeken is, amik nem feltétlenül tartoztak hozzá. Ezt többen nem nézték jó szemmel, kiközösítették, és mint az üzletvezető-helyettes Dallosnak elmesélte, már-már olyan légkört teremtettek körülötte, hogy el kellett volna bocsátani. Ilyen jó munkaerőt azonban inkább tartóztattak, kapott egy egyszemélyes konyhát az All in Delicatesben. Ki is írták mögé nagy, míves betűkkel a falra, hogy Nóri’s kitchen. Látványkonyháról van persze szó, valóságos kis birodalomról, fölötte ott a fekete tábla a napi ajánlattal.
Nóra egykor a Káli-medencében dolgozott, az ízek egy részét onnan hozta magával. Az előző helyén grillételeket sütött, ezek itt is kaphatók, és burgerekben sincs hiány. Lerí róla, hogy imádja, amit csinál, buzgón tevékenykedik a konyhában, de szívesen szóba elegyedik a vendégekkel is, és fölöttébb lelkesen beszél a különböző ételekről.
A babgulyás (990 Ft) olyan, ahogy a nagykönyvben meg van írva, sőt még olyanabb. Sűrű, roppant ízes, puha benne a hús, még a csipetkét sem spórolták ki belőle, valóságos egytálétel, melytől könnyen telik a bendő, és kedvüket lelik benne az ízlelőbimbók. Az eperkrémleves tejszínhabbal (990 Ft), üde, friss, könnyeden nyári. Az étlapon szereplő kacsa rilette nincs, de van helyette nyúl rilette (1440 Ft). Nem jártunk vele rosszul. Libazsírral készül, lágyan kenhető a pirítósra vagy éppen az egészen békebeli, kívül ropogós, belül omlós vajas kiflire.
hirdetés

Vegetáriánus székelykáposztával (2690 Ft) folytatjuk, ami elég bizarrul hangzik, és magunktól bizony eszünk ágában sem lett volna megrendelni, ha Nóra nem ajánlja annyira meggyőzően. És egyáltalán nem bánjuk meg. A húst gomba helyettesíti, a káposztának pedig abszolút megvan a megszokott pörköltes íze, kinézetre is kívánatos. A mellettünk lévő asztalnál éppen becsomagoltatják belőle a maradékot, mert mint általában itt minden, igen nagy adag. Hitvallás is, hogy sokat adnak, igencsak minőségi alapanyagokból, de a jónak megkérik az árát. És ehhez tényleg jó hangulatot is biztosítanak. Amihez hozzájárulnak Alexander Brody az evésről, ivásról, vendéglátásról szóló aforizmagyűjteményéből a plafonra sűrűn felírt, bölcsen humoros idézetek. Itt valóban igaznak érzi az ember azt, hogy „Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete.”

Ezért aztán nagy szeretettel folytatjuk is az evést. Kiváló ötlet a borjúhússal töltött paprika (4290 Ft), lágyabb, finomabb, mint a hagyományos sertéshúsból készült, sűrűn ízes a paradicsommártás hozzá. A puha bárányborda az ízlésem szerint kicsit túlsült, de így is jól kiadja a hús az ízeit, a hozzá köretként szolgáló, vékony rétestésztában sült, kapros puliszka pedig nagyszerű. Ahogy az is kiváló idea, hogy a markáns vörösboros kakaspörkölt (4290 Ft) nem galuskával, hanem szépen pirult, kívánatos dödöllével érkezik. Befejezésül a lúdlábtorta nem a szokásos formájú, hanem kör alakú, torkosságra hívogató, gusztusos desszert, ami akár krémes csokicsodának is nevezhető lenne.
Az All in Delicates igényes kis gourmet tanya, hazavihető és helyben tálalt ínyencségekkel, figyelmes vendéglátással.

III., Folyondár u. 22.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor