Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Szabad a tér a Margitszigeten! – avagy játékkal űzd el a bút, a szomorúságot!
2021-04. szám

Az optimista hangulat remélhetőleg nem alaptalan hiszen – a szakemberek véleménye szerint – akár a tömeges immunitás elérése is lehetséges a nyárra, ha a beoltottak és a fertőzésen átesettek számát közösen vesszük. A Margitszigeti Színház nyitási tervének a legfőbb szempontja
a biztonság és ennek érdekében a mindenkor aktuális intézkedések betartása, betartatása.
Az ország reprezentatív nyári színháza, a szabadtéri és ültetett nézőterének köszönhetően, az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszínnek számít. A színház vezetése felkészült arra, hogy minden esetben megfeleljen a biztonságos működés feltételeinek a közönség, a művészek és háttérdolgozók biztonsága érdekében. A fellépő pro­duk­ciókkal, művészekkel közösen a Margitszigeti Színház ezért úgy döntött, hogy az eredeti májusi nyitás dátumát áthelyezi június elejére. A májusi produkcióknak pedig új időpontot biztosít.
Az idei szezon tehát – ha a rendeletek engedik – június 3-án, a nem­ze­ti összetartozás napi, Magyar hősök, csaták és szerelmek emlék­est­tel kezdődik, a Nemzeti Táncszínház előadásában, Ke­resz­tes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre fellépésével.

A májusra tervezett koncertek új időpontban!
Megnyugtató és egybehangzó közös döntés született a színház vezetése és a művészek, illetve a managementek között, így az előszezonra tervezett, könnyedebb, könnyűzenei koncertekről nem kell lemondaniuk a rajongóknak, mert azokat új, egyeztetett időpontokban megrendezzük. Így a fellépő sztárok, a közreműködő művészek és a technikai stáb is a fellépéseket megelőző felkészülési időszakot is már beoltottan és biztonságosan kezdheti meg.
A 2021-es műfaji sokszínűség jegyében a színpadon a jazz, pop, elektronikus és klasszikus zenei előadók egyaránt szerepelnek, ráadásul többen közülük speciális, még soha nem látott összeállítással készülnek a margitszigeti közönség elé lépni. Lotfi Begi például legjobb szettjeivel érkezik, több sztárvendég, köztük Rúzsa Magdi, Radics Gigi, Lábas Viki, Császár Előd, Nika és Kollányi Zsuzsi társaságában. Ez a koncert most szeptember 15-ére került. A Zagar 20 szeptember 17-én lesz, és a Budapest Klezmer Band 30 éves jubileumához is csatlakozhatunk, most május helyett július 1-én. A Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra koncert szeptember 4-én szól majd, Tóth Gabival és meglepetésvendégekkel. Június 29-én Demjén-koncert lesz. Az eMeRTon-díjas Szikora Róbert és az R-Go pedig szeptember 12-én lép fel a főváros zöld szívének nagyszínpadán.
Részletes program: https://margitszigetiszinhaz.hu/.

Dramatikus és szcenírozott előadások
Bár az idei évben a Margitszigeti Színház tágra nyitotta kapuit a könnyűzenészek előtt, mégis a színház fő profiljához – a színházi, dramatikus és szcenírozott előadásokhoz – egyértelműen hű maradt.
A járványhelyzet sújtotta, négy fal között töltött nehéz hónapok után a Margitszigeti Színház prog­ram­so­roza­tának ígérete nemhogy üdítően, de kifejezetten megnyugtatóan, szívet melengetően hat mindazok számára, akik több mint egy év elteltével sem szokták meg, hogy ha színházat akarnak látni, be kell kap­csol­niuk a számítógépet.
hirdetés

Klasszikus zene és opera
A klasszikus zenei kínálatban az opera, a balett és a rendhagyó látvánnyal és tartalommal színpadra készülő évfordulós szerzők, Verdi és Mozart művei kiemelt figyelemre számíthatnak. A nagy szimfonikusok és kórusok előadásában felcsendülő „best of” zenei utazás az egykori bemutatók pompás helyszíneinek látványával, valamint filmrészletek bejátszásával kiegészítve válik valódi élménnyé. A néhány hónapja a bécsi operaházban a nyers realista stílusáról elhíresült Calixto Bieito rendezése, Bizet Carmen című operája a Margitszigeten a Magyar Állami Operaház közreműködésével kerül színre. Augusztus 20-án, az ünnep alkalmából pedig a Bánk bán című opera lesz repertoáron.

Musical és táncelőadások
Mivel ez a nyár bővelkedik újdonságokban, talán lesznek, akik akár több alkalommal is vendégeskednek majd a kellemes hangulatú és környezetű margitszigeti nézőtéren. Ha nyár és színház, akkor a szervezők megadják a választás lehetőséget, így valószínű, hogy az ötös musical kínálatból a műfaj kedvelői akár többet is megtekintenek majd. A Puskás, a Hegedűs a háztetőn, a Kabaré, a Mozart! és a Tesla mu­si­ca­leket részben a kőszínházi idényben elmaradt és így szabadtéri bemutatóként láthatja majd a közönség először a Margitszigeten.
Az algíri származású koreográfus, Hervé Koubi Odüsszeia bemutatója és a Raszputyin bőrébe bújó orosz balettművész világsztár, Szergej Polunyin gondoskodik majd az elmúlt év és a még előttünk álló időszak keserű pillanatainak tartalmassá tételéről vagy megédesítéséről. Caramel évadzáró koncertje pedig tényleg már csak az a bizonyos hab lesz a tortán a Margitsziget tündérkertjében.

Legyen teljes a nyár, az élmény a szabad ég alatt, a Margitszigeten!

Részletes program: https://margitszigetiszinhaz.hu/.
Margitszigeti Színház



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor