Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
2000 programmal vár idén is a Művészetek Völgye fesztivál
2022-05. szám

A Művészetek Völgye, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja idén is megtölti zenével, színházzal, irodalommal, tánccal, kreatív programokkal és beszélgetésekkel Kapolcs, Talián­dö­rögd és Vigántpetend tereit és udvarait július 22. és 31. között.



A Művészetek Völgyében mindenki megtalálja a neki való programot, legyen szó szinte bármilyen művészeti ágról vagy zenei stílusról. Idén a Panoráma Színpadon az olyan fesztiválkedvencek mellett, mint a Bohemian Betyars, a Blahalouisiana, a Csík zenekar, a Budapest Bár, az Anna and The Barbies, a hiperkarma, az Elefánt, a Vad Fruttik, az Esti Kornél, a Margaret Island, a 30Y vagy Szabó Balázs Bandája, fellép Dés László is vendégeivel, a Parno Graszt pedig itt ünnepli 30. születésnapját. Utóbbi koncertjén az idén 50 éves táncházmozgalom apropóján egy látványos táncműsor is megelevenedik a színpadon. A fesztivál 31 éve alatt számtalan zenekart láthatott „felnőni” a közönség és a szervezők, így idén több új előadót köszönthetünk a Panoráma Színpadon, mint a Ricsárdgírt, a Carson Comát és az Aurevoir-t. A nagyszínpadon túl még egy tucat helyszín vár a Völgyben zenei programokkal a könnyűzenétől kezdve a jazzen, folkon, világzenén át egészen a komolyzenéig.
A Völgy életében évek óta fontos szerepet tölt be a színház és a társművészetek, így tavaly, a Művészetek Völgye 30. jubileumán debütált a fesztivál első saját darabja, A tehetséges Mr. Ripley (mely jelenleg a 6SZÍN-ben látható). A hagyomány folytatódik, és az idei évben a Mr. és Mrs. (Duetts) című előadás elevenedik meg a Színház Színpadnál, Taliándörögdön. Peter Quilter darabját Somogyi Szilárd rendezésében láthatjuk, a főszereplők Janza Kata és Szabó P. Szilveszter lesznek. Az előadás díszletét és jelmezét Rákay Tamás tervező álmodja meg. A Mr. és Mrs. egy két szereplőre, de összesen 10 szerepre íródott, fordulatos darab, melynek jeleneteiben fontos érzelmek, magasságok és mélységek várják a nézőket. A két színész játéka garancia a pergős, jó humorú, izgalmas előadásra, melynek premierje a Völgy nyitónapján lesz látható.
hirdetés

A színházrajongók a 10 nap alatt még olyan remek darabokat láthatnak majd, mint az Art-Színtér előa­dá­sában a Ketten egyedül, A három magas nő és a Mandragóra, az Orlai Produkció Redőny című darabját hozza el a Völgybe, a Veszprémi Petőfi Színház Pilinszky 100! című előadásával készül, míg a Néző­mű­vé­szeti Kft. Karinthy Frigyes klasszikusát, az Utazás a koponyám körült állítja színpadra. A műfaj kedvelői emellett kalandozhatnak még az újcirkusz, a kortárs tánc vagy akár az opera világában is Vigántpetenden, a Cirque du Tókertnél. A cirkuszi sátorban többek között fellép a Recirquel újcirkusz-társulat, akik My Land című előadásukkal érkeznek, a Duda Éva tánctársulat a Ramazurit hozza el a fesztiválra, Szlovéniából érkezik Andrej Tomše zsonglőr, és a Firebirds is látványos produkcióval, valamint minden nap workshopokkal készül a Völgyre. A Cirque du Tókert ad majd otthont az Operaház és az Óbudai Danubia Zenekar egy-egy előadásának is, és itt ad Oláh Ibolya is különleges színházkoncertet. Sokak kedvence, a Momentán Társulat is saját, 10 napos improvizatív programfolyammal lesz jelen kapolcsi bázisán. Az irodalomkedvelőknek évek óta stabil találkozóhelye a Kaláka Versudvar, ahol többek közt Lackfi János Versműhelyein és zenés versimpróin is részt vehetünk. Tavaly kelt életre Vigántpetend irodalmi központja, a Vecsei H. Miklós és a POKET közösségi udvara, amely ismét izgalmas programokkal várja a közönséget, de a tavalyi év sikerén felbuzdulva újra lesz Völgyimpró is, ahol a Blue sPot zenekar vendégeiként a fesztivál fellépőit láthatjuk egy kis közös örömzenélés közben a Káli Kunyhóban.

A Művészetek Völgye teljes programja elérhető a www.muveszetekvolgye.hu oldalon.


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor