Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Kis színházi társulat nagy fesztivált rendez
2022-05. szám

Ivancsics Ilonával, az Ivancsics Ilona és Színtársai társulatvezetőjével a II. Szabadtéri Játékok a Skanzenben fesztiválról beszélgettünk

Idén második alkalommal rendezik meg a Szabadtéri Játékok a Skanzenben színházi fesztivált, mitől különleges az eseménysorozat?
I. I: Egy kis magántársulat számára nagyon nagy kihívást jelentő feladat egy ilyen kaliberű, több társulatot érintő, tíznapos fesztivál megrendezése. Már tavaly is célunk volt, hogy a nemzeti színházi biosz­fé­ra minden tájéka képviselve lehessen egy-egy kiváló produk­cióval. Céljaink között szerepel, hogy igazi magyar drámakincseket (közöttük vidámakat és zenéseket is) vigyünk színre, és hasonló értékrendben gondolkodó társszínházakat hívjunk meg, akár a határon túlról is, ami jelenleg még mindig csak egy álom, de a jövő évben mindenképpen szeretnénk ezt is megvalósítani. A különlegességét, úgy vélem, tovább növeli, hogy Szentendrén a Skanzen Amfiteátrum ad otthont a fesztiválnak, egy nagyon idilli környezet, olyan miliő, ami az egyébként is fantasztikus színházi előadás mellé olyan hozzáadott értéket ad a nézőknek, ami garantálja a felejthetetlen élményt számukra. Szentendrén élek, itt alapítottam a társulatot több mint 15 éve: elsősorban az itteni közönséget, de alapvetően az egész Dunakanyar kultúrakedvelőit szeretném minőségi, a műfajok sokszínűségét felvonultató színházi programokkal megörvendeztetni.

Három vendégtársulat érkezik 2022-ben Szentendrére, melyek ezek, milyen előadásokkal, és miért pont ezek a színházak?
I. I: A Zenthe Ferenc Színházzal Salgótarjánból már évek óta dolgozunk együtt, tavaly is részt vettek a fesztiválon, így mindenképpen szerettük volna, ha idén is folytatódhat ez a sikerszéria. Az Apácák című előadásuk könnyed szórakozást ígér a zenés darabok kedvelői számára. A Magyarock Dalszínházzal a közös munka teljesen új keletű, de személy szerint remélem, hogy a fesztivál csak a kezdete egy hosszú távú, gyümölcsöző munkakapcsolatnak. A Szép nyári nap című musical egy abszolút ikonikus darab, minden korosztály számára ismerős dallamokkal, igazi retró élmény. Ebben az évben először a kicsiknek két gyerekelőadással készülünk, ebből az egyik a mi nemrég bemutatott produkciónk, az Akarsz velem kóborolni?, a másik pedig a Batyu Színház A leleményes lány című interaktív bábelőadása.
hirdetés

Ha jól láttam, az Ivancsics Ilona és Színtársai most három előadással is képviselteti magát a rendez­vényso­ro­zaton. Tavaly egy ősbemutató volt csak, A koppányi aga testamentuma, hogyhogy most ez így alakult?
I. I: Igen! Az utóbbi pár hónap nagyon sűrű volt a társulatunk életében, a sok, előadás és színház nélküli hónap után több ősbemutatónk is volt, és mindenképpen szerettem volna, hogy a fesztivál keretein belül, nem a klasszikus színházi körülmények között is be legyenek mutatva. A koppányi aga testamentuma 2021-ben akkora sikert aratott, hogy számomra egyértelmű volt, hogy ismét ezzel az előadással nyitjuk meg a fesztivált. A Kilépőkártyának május elején volt a bemutatója, ez egy házassági pszicho-fitnesz, ami a mindig aktuális női-férfi kapcsolatok szövevényes rendszerét próbálja kibogozni. Az Akarsz velem kóborolni? pedig egy zenés, mesés kalandjáték, melynek központi témája a környezetvédelem: négy kitűnő művész a megzenésített versek és a játék csodás erejével kíván a gyermeki lélekhez szólni, és figyelmeztetni őket, hogyan menthetnénk meg együtt a bolygónkat, ahol élünk, amíg nem késő.

Személy szerint nagyon örülök, hogy a Szabadtéri a Játékok a Skanzenben is színesíti a színházi fesz­ti­vál­ok palettáját, és sok sikert kívánok hozzá! Mikor lesz pontosan a fesztivál, segítsünk az olvasóknak!
I. I: Köszönöm szépen a jókívánságokat. A fesztivál június 17-én indul és június 26-ig tart. Jegyeket már lehet vásárolni az iiszt.hu, illetve a jegy.hu oldalakon. Mindenkit nagy szeretettel várunk!


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor