Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 19., péntek
Emma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Jön a The Best of Bond Symphonic koncertshow!
2023-02. szám

Hat fantasztikus művész, monumentális szimfonikus hangzás, világhírűvé vált filmzenék és egy ikonikus név: James Bond! A világ leghíresebb titkosügynökének kerek évfordulóját a Budapesti Operettszínház művészei és a Danubia Zenekar egy fergeteges koncertshow-val teszi felejt­he­tet­lenné március 19-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Több mint hatvan éve mutatták be az első James Bond-filmet, a Dr. No-t, amelynek köszönhetően nemcsak a filmbeli titkosügynök, de a Bond-féle életstílus is elindult világhódító útjára. Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Dolhai Attila és Homonnay Zsolt, vala­mint a Danubia Zenekar a legendás főcímdalokkal elevenítik majd fel a Bond-filmek ikonikus világát, invitálva a nézőket egy exkluzív utazásra.

„A Budapesti Operettszínház művészeti tevékenységét a minőségi szó­ra­koztatás jegyében a komplexitás, a diverzitás jellemzi. A műfaji sokszínűség égisze alatt mindig egy-egy kicsit feszegetjük a kere­te­ket. A nagyoperettekkel, daljátékokkal párhuzamosan nagy musica­le­ket, Broadway-sikereket játszunk rendszeresen magas minőségben. Helye van a palettánkon az ifjúsági és gyerekelőadásoknak, a családi musicaleknek, de játszunk mono-operát és revüt, egész estés nagy ba­let­tet és modern táncjátékot. Színházfilm kategóriában is sikerült minőségit alkotnia Színházunknak. Most egy újabb műfaji kirándulást teszünk: a filmzene világába invitáljuk kedves közönségünket.” – nyilat­kozta Kiss-B. Atilla főigazgató a koncert sajtótájékoztatóján, amelynek az impozáns Aria Hotel Budapest adott otthont.
Az este rendezője Homonnay Zsolt, koncepciójában pedig a zenéken túl a filmek is jelentős szerepet kapnak majd. A The Best of James Bond Symphonic produkcióban keveredik a legmodernebb technika, a filmes látványvilág és a monumentális szimfonikus hangzás. A James Bond-főcímdalok mögött, amelyek felölelnek fél évszázadot, a filmek legendás helyszínei elevenednek meg, így egy igazi utazásban lehet ré­szük a nézőknek térben és időben egyaránt.
A legelső James Bond-film, az 1962-es Dr. No zenéjét Monty Norman komponálta és John Barry adta elő nagyzenekarával. A sort olyan világhírű előadók – az adott kor legjobbjai – folytatták, mint Shirley Bassey-től Tom Joneson és Tina Turneren át Adele-ig. Valamennyi örökzöld világsláger lett. Felépítésüket tekintve azonban nem egyszerűek, nem csupán egy jól hangzó főcímdalnak komponálták őket. Szövegük sokat­mon­dó, mindegyik magában foglal egy egész történetívet, ez erős színpadi jelenlétet és előadásmódot kíván, intenzív érzelmi skálát felvonultatva.
Az egész arénát betöltő, lebilincselő szimfonikus hangzásért a Budapesti Operettszínház fiatal karmestere, Tassonyi Zsolt és a Danubia Zenekar felel.
hirdetés

Ács Péter, a zenekar ügyvezetője szerint különleges és izgalmas szakmai kihívás az egyes filmek korára jellemző hangszerelésből 2023-as köntösbe öltöztetve mai hangzást adni a daloknak.
A márciusi koncert a fellépő szólisták számára is egyedülálló lehetőség, és alig várják, hogy James Bond és a Bond-lányok bőrébe bújhassanak. A művésznők azt is elárulták, melyik 007-es ügynök rabolta el először szívüket. Janza Kata szerint Pierce Brosnan maga volt a megtestesült elegancia, ám mégis Daniel Craig testesíti meg számára tökéletesen a figurát. Erőt sugároz, biztonságot nyújt, ez pedig nagyon fontos egy nőnek.
Füredi Nikolett kislány korában találkozott először a Bond-filmekkel, kedvencként egyértelműen Roger Moore-t emelte ki. Nádasi Veronika szerencsésnek mondhatja magát, sőt, már-már bennfentesként kacsint össze Mr. Bonddal, hiszen évek óta kölcsönzi hangját a Naomi Harris által alakított Miss Moneypennynek.
Elő az öltönyökkel és koktélos poharakkal, mert március 19-én a The Best of Bond Symphonic kon­certshow felrázza (és nem keveri) a hangulatot a Papp László Budapest Sportarénában.
Exkluzivitás, elegancia, hollywoodi csillogás és egy életre szóló koncertélmény!

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor