Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 19., péntek
Emma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Minőségi színház nyáron is!
2023-04. szám

Sokszínű programok a Városmajori Szabadtéri Színpad 2023-as évadában.
Az évad kiemelt eseménye a színház július 21-i saját bemutatója lesz, az Orlai Produkcióval együtt­mű­kö­désben megvalósuló előadás, a Még egy kört mindenkinek. Az Oscar-díjas, Mads Mikkelsen főszereplésével készült film színpadi adaptációja nagy formátumú színművészek (Thuróczy Szabolcs, Epres Attila, Schruff Milán, Debreczeny Csaba) közreműködésével áll majd színpadra.

A 11. jubileumát ünneplő Városmajori Szabadtéri Szemle új névvel és koncepcióval folytatódik ebben az évben: a SZEMLE+ nevet viselő rendezvénysorozat kibővül, a szokásos 6-8 produkció helyett idén 12 kerül bemutatásra, s a szemleműsor egy részének, az egyszemélyes drámáknak a színház másik helyszíne, a margitszigeti Kristály Színtér ad majd helyet.

Franciaországból érkezik a magyar származású, világhírű koreográfus Nagy József (Josef Nadj) tánce­lőadása, az évad exkluzív produkciója, az OMMA (ógörögül szem, látvány). Az egzotikus országokból származó táncosok szuggesztív műsora a tánc gyökereihez nyúlik vissza. Az évad másik táncprodukciója a Duda Éva Társulat RAMAZURI című, látványos, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított előadása, mely egy csodálatos tánc-cirkuszi kavalkád, a Társulat egyik legnépszerűbb darabja.

Pokorny Lia és Ötvös András színészpárosának humoros előadásával, a Válótársassal indul június 1-jén az évad. Az Orlai Produkció három darabbal is érkezik: a Mácsai Pál rendezte Love Letters Hernádi Judittal és Gálffi Lászlóval igazi közönségkedvenc; a Tok-tok, avagy hogy pattog a kocka? egy frenetikus francia vígjáték; a Mezítláb a parkban történetét sokan ismerik a Jane Fonda és Robert Redford főszereplésével készült filmvígjátékból.

Új, magyar klezmer musicalt tekinthetnek meg a műfaj szerelmesei: a Lévi Story!A Farmerkirályt. Az előadás Levi (Lőb) Strauss karrierjéről, azaz a blue jeans születéséről, az Amerikába kivándorolt zsidók nehéz útkereséséről szól – a főbb szerepekben Szulák Andreával, Kerényi Miklós Mátéval és Szabó P. Szilveszterrel. A feleség negyvennél kezdődik (Fórum Színház) mesterien megírt brit komédia, az 1980-as évek világát idézi. A 6SZÍN előadása, A hosszú élet titka tizenhat, rólunk szóló, a huszadik és a huszonegyedik század Magyarországán játszódó, nevetésben és könnyekben is gazdag történet. A Játékszín Nyolc nő produkciója furmányos francia krimikomédia Hernádi Judittal, Pásztor Erzsivel, Bánsági Ildikóval és más nagyszerű színészekkel. A fajok eredete (Nézőművészeti Kft.) „evolúciós problémákat feszeget a csirke-lét szemszögéből” – a remek szórakozásért Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs a felelős. A Miskolci Nemzeti Színház előadása, A miniszter félrelép Keszég László jó ritmusú rendezésében szintén kacagtató komédia.

Visszatér a városmajori színpadra az idei évadban is a Dumaszínház: Hadházi László, Kovács András Péter és Bödőcs Tibor stand-upjai nem okoznak csalódást a humor kedvelőinek. Szintén a humor jegyében üdvözli majd a színházba látogatókat a L’art pour l’art Légitársaság legelső járatának legénysége: Dolák-Saly Róbert, Pethő Zsolt, Szászi Móni és a Jászai Mari-díjas stewardess: Stefanovics Angéla.
hirdetés


A koncertek iránt érdeklődők sem maradnak program nélkül: találkozhatnak a hatvanhat éves Benkó Dixieland Band tagjaival, Horgas Eszterrel és Falusi Mariannal (jubileumi koncert: Horgas 30), a Budapest Klezmer Banddel és Szinetár Dórával, valamint nem utolsósorban Palya Beával.

A koncertek mellett gyerekprodukciókkal is szeretné megörvendeztetni a családokat a színház: érkezik a Kaláka, az Alma együttes és Halász Judit. A Rumini Ferrit-szigeten című, Berg Judit Rumini-történetéből készült gyerekelőadásban az agyafúrt kisegér szédítő kalandjai elevenednek meg és varázsolnak el minket a mesék világába.

A Városmajori Szabadtéri Színpad folyamatosan bővülő kínálatáról, valamint a SZEMLE+ rendezvény­so­ro­zat­ról a színház weboldalán (www.varosmajoriszinpad.hu) és Facebook-oldalán (facebook.com/varosma­jori­szinpad) tájékozódhatnak az érdeklődők.





vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor