Impresszum | Előfizetés  
  2024. június 14., péntek
Vazul

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Az Orfeum mágusa a Budapesti Operettszínházban
2023-11. szám

Összművészeti kavalkáddal egybekötött, fergeteges hangulatú sajtótájékoztatót tartottak a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában 2023. november 6-án. Az esemény apropója Pejtsik Péter – Orbán János Dénes Az Orfeum mágusa című új nagyoperettjének bemutatója,
valamint a november 17-18-19-i premierhez kapcsolódó keretünnepség, az Orfeumi játékok voltak.

A sajtó munkatársait és a meghívott vendégeket mások mellett cigányzenészek, artisták és zsonglőrök virtuóz produkciói várták. A készülő előadás alkotói többek között betekintést engedtek a várva várt premier próbafolyamatának állomásaiba, a színház sztárjai pedig az új nagyoperett részleteiből adtak elő.

Kiss-B. Atilla főigazgató köszöntőjében kiemelte: unikális mű született, amelynek minden dallama igaz, és minden szövegrészlete sokatmondó, többrétegű jelentéstartalommal. Aki csupán önfeledt szórakozásra vágyik, ugyanúgy élvezni fogja az előadást, mint az a néző, aki szellemi gyöngyszemek után kutatva felfejti a darab mélyebb szövetét. A főigazgató köszönetet mondott Magyarország Kormányának azért, hogy 2023-at a magyar operett évének nyilvánította, s a nehéz gazdasági helyzet ellenére a Budapesti Operettszínház mellé állt, jelentős forrást biztosítva, hogy Az Orfeum mágusának bemutatásával méltó módon ünnepeljék meg a teátrum centenáriumát. Kiemelte továbbá Dr. Nagy István agrárminiszter, egyben a Hungarikum Bizottság elnökének támogatását, s külön megemlítette Fekete Péterrel, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatójával kialakult szakmai együttműködésüket, amelynek keretében nem csupán a sajtótájékoztatón, hanem az Orfeumi játékokon is számíthatnak a központ artistáira, zsonglőrjeire.
hirdetés

Az eseményen fontos bejelentést is tettek, miszerint a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) és a Budapesti Operettszínház a 2023/24-es évadra vonatkozóan együttműködési megállapodást köt. A sportolóknak a színházi előadások megtekintése „lelki táplálékot nyújt”, ami illeszkedik a MASZ idén meghirdetett programjába. Gyulai Miklós, a szövetség elnöke – Takács Boglárka U23-as EB ezüstérmes sprinter társaságában – kifejtette: „A sportolóknak nemcsak a pályán kell teljesíteniük, hanem számos más területen is helyt kell állniuk, hogy az interjúk, a nyilatkozatok és a közönségtalálkozók alkalmával fejlett szókinccsel és jó kommunikációs készséggel nyilvánulhassanak meg.” Éppen ezért mérföldkő mindkét intézmény életében, hogy Az Orfeum mágusa című előadást a magyar atléták megtekinthetik a jövőben, szellemileg és lelkileg is gazdagodva ezáltal.

Az eseményen elhangzott a Szúnyogszimfónia, a Somossy-kánkán, Lazarovits Zdénkó belépője, A primadonna kesergője, a Barrison-lányok dala, a Szerelemkeringő, valamint a Szabadság, mámor, szerelem című részletek. Közreműködött Bordás Barbara, Kiss Diána, Lévai Enikő, Fischl Mónika, Széles Flóra, Fekete-Kovács Veronika, Kelemen Fanni, Drahos Evelin, Felkai Flóra, Szende-Laboda Zsanett, Dénes Viktor, Erdős Attila, Laki Péter, Dolhai Attila, Földes Tamás, Kiss Zoltán és Nagy Lóránt; Usakova Anna trike-biciklin, Wertheim Deniel zsonglőrszámmal, Kraj Tiffany rúdszámmal, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves operett-musical szakos hallgatói. A Budapesti Operettszínház új premierje minden bizonnyal az idei színházi évad legkülönlegesebb bemutatója lesz.

(X)

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor