Impresszum | Előfizetés  
  2024. július 27., szombat
Olga, Liliána

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Kiemelt fesztivál, hungarikum műfaj, generációkon átívelő szórakozás idén már hetedik éve: júniusban ismét operett dobogtatja meg Veszprém város szívét!
2024-04. szám

2024. június 21-23. között kerül megrendezésre hetedik alkalommal a nemzetközi, a hungarikum műfaj színe-javát felvonultató, a cirkusz- és táncművészetet ötvöző, családi kikapcsolódást nyújtó Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál!
Az operett műfaj koronázatlan királya, Rátonyi Róbert munkássága, valamint a magyar operett utánoz­hatatlan, minden magyar szívét megdobogtató műfaja előtt fejet hajtó fesztivál idén is színes, nagyszabású, egész Veszprémben lüktető programokkal várja az érdeklődőket! Ahogy eddig, 2024-ben sem marad el a több száz nézőt vonzó, élőzenés, Veszprém város legkülönlegesebb helyszínein felcsendülő operett­da­lokkal színesített felvonulás, élőzenés utca- és téravatók, az egész várost átható OperettVonat, az egész napos kreatív foglalkozást nyújtó Gyermeksziget, könnyűzenei, ko­moly­zenei koncertek és országos, valamint határon túli társulatok színházi előadásai sem. Az Operettfesztivál helyi, országos és nem­zetközi vonzerővel bír, hiszen – művészei mellett – látogatói magyar és határon túli nézők, akik közül sokan az eseményhez igazítják nyári szabadságaikat, hogy a kellemes nyári időben szabadtéren és a hűs színházteremben töltődhessenek a magyar virtussal. A 2024-es Ope­rett­fesztivál programjáról a művészeti vezető, Keller János mesél bővebben az olvasóknak.

Milyen programokkal készülnek a VII. Veszprémi Rátonyi Róbert Ope­rett­fesztivál három napjában?
K. J.: A Veszprémi Petőfi Színház vezetése 2017 nyarán indította el a veszprémi gyökerekkel bíró, hungarikum minősítéssel kitüntetett ope­rett műfaj népszerűsítésére, a minőségi operettjátszás hangsúlyozására, a magyarság érzet mege­rő­sí­tésére létrehozott Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált, mely idén már hetedik alkalommal kerül megrendezésre. Fesztiválunk három napjában olyan programokat kínálunk, amelyek a családot erősítik, közös élményekkel gazdagítják. Hisszük, hogy a közös nagy kacagások, az együtt megoldott kihívások, a végigizgult közös kalandok, a játéktérrel tarkított kézműves délutánok, az együtt végigtáncolt és -énekelt, az operett műfaját mindenki számára vonzóvá tévő előadások, táncházak, a kedves bábelőadások a nyár elejének felejthetetlen élményei lesznek idén is!
hirdetés

2024-ben egy nulladik nappal is bővítik a háromnapos operett-forgatagot. Mire számíthatnak a nézők június 20-án?
K. J: A tavalyi fesztiválon mutattuk be Kálmán Imre egyik leghíresebb operettjét, a Csárdáskirálynőt, mely bekerült a Veszprémi Petőfi Színház 2023/24-es színházi évadának bérletes kínálatába is – töretlen sikerrel, folyamatos telt házzal. Olyan nagy érdeklődés van az előadásra, hogy idén a nulladik napon is műsorra tűzzük a fesztiválon! Annyi titkot elárulunk, hogy ez egy különleges előadás lesz, és csak egyetlenegyszer, azon az estén megjelenik majd az előadásban egy új szereplő… De hogy ki ő, és mi lesz a szerepe? Várjuk Önöket június 20-án 19 órakor a Veszprémi Petőfi Színházban, ahol mindenre fény derül!

Az elmúlt években számos nemzetközi fellépőt köszönthettek az Operettfesztiválon. Idén is számíthat a közönség határon túli előadásokra, fellépőkre?
K. J.: Természetesen igen, már hónapok óta folynak az egyeztetések. Többek között – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel – idén is élőzenés, nagyszabású Nemzetközi Operettgálával zárjuk majd a fesztivált.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor