Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Opera- és balettközvetítések a londoni Covent Gardenből
2018-09. szám

Immár ötödik éve követhetik a hazai operabarátok a londoni Royal Opera House világszínvonalú opera- és balettelőadásait a mozivásznakon. Az előadások Budapesten a Pesti Vigadóban, a Puskin Moziban és a Pólus Moziban, továbbá a debreceni Apolló Moziban, a szolnoki TiszapART
Moziban, a pécsi Uránia Moziban és a kecskeméti Otthon Moziban érhetők el.

A 2018/19-es évad 3 új produkciót és 8 népszerű klasszikust fel­vo­nul­tató repertoárját a világ 40 országában, több mint 1000 filmszínházban közvetítik a Covent Gardenből. Az idei évadban olyan világsztárok előadásában csendülnek fel az ismert dallamok, mint Anna Nyetrebko, Diana Damrau, Jonas Kaufmann, Erwin Schrott, Michael Fabiano, Plá­cido Domingo vagy Eva-Maria Westbroek.
A moziközvetítések évadját Kenneth MacMillan megrázó pszichológiai balettje, a Mayerling nyitja meg – amelynek zenéjét Liszt Ferenc sze­rez­te –, majd egy klasszikus romantikus balett, A bajadér következik. A Royal Ballet repertoárjának egyik legkedveltebb előadása, A diótörő a karácsony hangulatát hozza el a színpadra. A balettek sorozata ezután a romantikus Spanyolország színes vidékeire vezeti a nézőket: Carlos Acosta Don Quijote előadása Marius Petipa eredeti ko­reog­rá­fiája előtt tiszteleg. Különlegesség az évad balettjei között a Christopher Wheeldon, Crystal Pite és Sidi Larbi Cherkaoui új, kortárs koreográfiáiból álló triptichon. A balettévadot Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia előadása zárja, Prokofjev klasszikus dallamaival.
A baletteken kívül a Royal Opera öt előadását is közvetítik a mozikban. Elsőként A walkür dallamai csen­dül­nek fel, John Lundgren, Nina Stemme, Stuart Skelton főszereplésével. Az új év Csajkovszkij klasszi­kusával, A pikk dámával indul, a szereplőgárda élén Alekszandrsz Antonenko, Vlagyimir Sztojanov és Eva-Maria Westbroek hallható. Richard Eyre rendező lenyűgöző módon dolgozza fel a Traviatát, a szerelem és önfeláldozás megrendítő történetét. Verdi epikus mesterműve, A végzet hatalma közel egy évtized után először látható a Royal Opera előadásában, a pazar szereposztásban Anna Nyetrebko és Jonas Kaufmann játssza a rossz csillagzat alatt született szerelmeseket. Az évad megkoronázásaként David McVicar lenyűgöző rendezésében láthatják a nézők Gounod Faustját, Michael Fabiano, Diana Damrau és Erwin Schrott főszereplésével.
A Royal Opera House közvetítések magyarországi forgalmazója a Pannonia Entertainment. Részletes előadás-ismertetők, helyszínek, időpontok: www.pannonia-entertainment.hu/RoyalOperaHouse
hirdetés








vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor