Az üvegcipő – Dunaújváros
2018. február 23. /

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza következő bemutatóját február 2-án tekinthetik meg Czajlik József rendezésében. Két erős nő küzd a szabadságért, a szabadsággal. Két erős nő teremt álomvilágot, hogy elviselhető legyen a valóság, vagy éppen teremti a maga képére a

valóságot, hogy el tudja viselni az álmait. Két zavart férfi sodródik jó­za­nul, lázasan. Két zavart férfi menekül a saját magára erőszakolt rend­be, hogy ne kelljen bevallani, milyen is a valóság. Mindkét férfi zse­bé­ben egy-egy üvegcipő lapul, de észreveszik-e, mikor és kinek kell a lábára illeszteni?
Szerelmi sokszög, három felvonás, sok kis hazugság. Egy ebéd, egy lagzi, egy kihallgatás. Fülledt készülődés, konok mulatság, meg­szep­pent vallomás. Mennyire szabad a magyar lélek? Mit vesz be a magyar gyomor? Milyen varázslat a magyar tündérmese?
Molnár Ferenc vígjátékának szereplői: Sipos Imre, Erdélyi Tímea, Ko­vács Vanda, Géczi Zoltán, Kiss Attila, Polgár Lilla, Vasvári Emese, Tő­kés Nikoletta, Losonczi Kata, Csadi Zoltán, Gasparik Gábor.

Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bemutató: 02. 02., 19h