Vajda Gergely-opera készül Az óriáscsecsemőből
2018. június 22. /

A Déry Tibor 1926-ban írott, avantgárd színműve alapján született kortárs ősbemutató az Armel Opera Festival és a Kolibri Színház közös produkciója. A szövegkönyvet az eredeti mű felhasználásával Vajda Gergely és Horváth Péter írta, a rendező Novák János.

Az opera kezdetén egy szülőszobában vagyunk. Egy asszony vajúdik. Megszületik az Óriáscsecsemő. Az anya belehal a szülésbe. A gyer­mek átlagon felül erős, okos és hatalmas. Vajda Gergely ope­rá­já­ban egy férfiélet állomásait kísérjük végig a csecsemőkortól a felnőtté érés­ig. A történetben kitüntetett szerepet játszanak az elvek, az érzelmek és a nők. Mi az élet értelme? Kire bízzuk a sorsunkat, kinek a ta­ná­csait kövessük? A NŐ megfejthetetlen rejtelem? Mi a szeretet, a szerelem, a pénz, a társadalom és a kötelesség?
Az óriáscsecsemő bemutatóját a bécsi MuTh Színházban tartják július 3-án. A magyarországi előadásokra július 6-án és 7-én kerül sor a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában. Az énekesekre és bá­bok­ra írt művet 14 éven felüli fiataloknak és felnőtteknek ajánlják.