Családi élménybirodalom vár a Zsolnay Negyedben!
2019. Április 05. / Halász Kinga

Kikapcsolódás, élmény és öröm az egész családnak – ezt kínálja a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed! A Családok Évében közös élményt nyújt minden generációnak a hungarikumként is elismert, megannyi látnivalót és programot magában foglaló Negyed!


Miért a gyerekek kedvence?

Ultramodern Planetárium, bábszínház, interaktív varázstér, látványos fizikai kísérletek, óriáscsúszda, csoki- és cukorkamanufaktúra csábítja a kisebbeket!

Szülők, nagyszülők figyelmébe:

A világhírű, legszebb Zsolnay-kerámiákat bemutató kiállítások mellett bepillanthatnak a kulisszák mögé a Látványmanufaktúrában, ahol megtudhatják, hogyan készülnek a legszebb Zsolnay-tárgyak. Aki a híres pécsi kesztyűnek eredne nyomába, vagy szívesen válogatna helyi kézműves portékák közül, az is megtalálja a számítását a Zsolnay Negyedben! A közeli dombon eredeti pompájában tekinthető meg a Zsolnay Mauzóleum, a Zsolnay család díszes nyughelye, ahol 42 oroszlán őrzi az eozin titkát. De nemcsak a népszerű turisztikai látnivalók, hanem a sokszínű családi programok is tartalmas kikapcsolódást nyújtanak!

Tovább is van!

Ha már bejárta a család a Zsolnay Negyed festői zegzugait, érdemes egy sétát tenni a pécsi belvárosban található Cella Septichora Látogatóközpontban. Az UNESCO világörökségként elismert helyszínén visszautazhat a család 1600 évet az időben: misztikum, fel­be­csül­he­tetlen történelmi emlékek és egy bámulatos föld alatti birodalom tárul fel! Gyerekeknek és felnőtteknek is felejthetetlen élményt kínál az ókeresztény sírkamrák sejtelmes világa!


Részletek:
www.zsolnaynegyed.hu
www.vilagoroksegpecs.hu
[kep3]