Global control
2019. január 07. /

A tudás hatalom, a legnagyobb hatalom pedig azé, aki az információt birtokolja. Az in­for­má­ció­áram­lás és a digitalizáció átszőtte mindennapjainkat és világszerte köti össze az embereket.
Adatok és tartalmak ezerféle halmaza jelenik meg mindennap a világhálón. Mielőtt ezek az adatok elérnék a felhasználót, az egyén adatai privát és állami szervek hálózatain mennek keresztül, amik ezeket az infor­má­ciókat saját céljaikra használják fel.
Világkereskedelmi vállalatok az egyén magánjellegű adatainak tömeges kinyeréséből profitálnak. A kü­lön­bö­ző szervek leplezetlenül törekednek arra, hogy minél profibb módon tudjanak minél több adatot gyűjteni a felhasználókról. Az internet elsöprő térnyerésével a személyes adatok és a biztonság kérdése korunk egyik legnagyobb vitatémájává vált, mely kérdés egyre több művész munkáiban is felbukkan. Az Európa több városát megjárt nemzetközi csoportos tárlat a megfigyelésről, illetve az ebből fakadó félelmekről és annak hatásairól mesél, zömében képekben.
[kep3]
Debrecen, MODEM
01. 20-ig