Az aranygyapjas kaland – Fábri Péter színdarabja a Kolibri Színházban
2019. Április 29. /

Mi előzte meg az olimpiai játékokat? Kik találták ki és miért? Az aranygyapjas kaland című előadásból kiderül, hogyan szerezte meg Jászón az aranygyapjút, és miként változott a harc a kalandozások során játékká, nemes versengéssé. Az előadást Novák János rendezi, a bemutatót április 6-án tartják.
A trónbitorló Péliász király, Jolkosz ura megrémül egy jóslattól: az ifjú Jászón a trónjára tör. Hogy ártalmatlanná tegye, teljesíthetetlennek látszó feladattal bízza meg: hozza el Kolkhiszból a híres aranygyapjút. Jászón ötven társával indul el az Argó nevű hajón. Útjuk veszedelmes sziklák, háborgó örvények, ellenséges népek és csábító szirének kö­zött vezet. Kolkhiszban Médea, a király lánya varázslattal segíti a fiatal hőst, aki megszerzi az aranygyapjút. Vígan és épen érkeznek haza Jolkoszba, ahol Jászón lesz a király. Megfogadják, hogy négyévenként összegyűlnek, hogy újra és újra összemérhessék erejüket. Úgy, aho­gyan manapság teszik ezt a versenyzők az olimpiákon.
Fábri Péter színművéhez Novák János írt zenét, a jelmezeket és a bábokat Orosz Klaudia tervezi. A dramaturg Horváth Péter, a ko­reo­grá­fus Lakatos János, a digitális képeket Kovács Ivó készíti. A „csa­paté­pí­tő utazásként” aposztrofált előadásban a Kolibri Színház szinte teljes társulata részt vesz. A főbb szerepeket Fehér Dániel, Alexics Rita, Mészáros Tamás és Tóth József játssza.

Kolibri Színház
Bemutató: 04. 06.