Mesés nyári délelőttök
2019. július 26. /

Idén ismét beveszik a Margitszigetet és a Városmajort a Budapesti Nyári Fesztivál különféle színházi, zenei és persze gyerekprogramjai, melyek augusztus végéig minden hétvégére kí­nál­nak konkurenciát a nyaralásnak.
Július 6-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon Lukácsházi Győző szabad téri Bon-Bon Matinéján a BA-LU EUfórikusok „szívják fel begyükbe”, majd adják elő a zene nyelvén a kiskakas gyémánt félkrajcárját, és mesélnek a béka-ökör barátságról; a margitszigeti Interaktív meseszínpadon pedig az Aranyszamár Színház és Kocsis Rozi leplezik le Rókakomát, aki csúnyán túl akar járni Farkasbarkas eszén. Ugyanitt 13-án Majoros Ági Bábszínházában bánik el ezúttal Piroska a farkassal, 20-án pedig a Fabula Bábszínház kanyarít a sziget fái közé egy kalandos erdei történetet.
A Városmajorban a hónap második felében két zenés mesejáték, a Csukás István meséjéből készült Utazás a szempillám mögött (július 13.), illetve a Csukás–Bergendi-féle Süsü, a sárkány (július 20.) szereplői mondják el dalban, hogy lehet Sherlock Holmes egy sánta kutyából, és hogy mennyire finom a vadkörte, más nevén a vackor; 27-én pedig a Magyar Népmese Színház egyszeri királyfia, Levente ered a szerencsének szerencséje nyomába. Idén nyáron is mesehelyszín a szigeten a Szent Margit-kolostorrom: 14-én a Fabók Mancsi Bábszínház jóvoltából Vitéz László és Vas Juliska aprítják a pokolfiakat, 21-én az Aranygyapjú Társulat kelti életre többször is a Tűzmadarat, 28-án pedig a Pupetta Társulat számolgatja az ördög arany hajszálait.

Budapesti Nyári Fesztivál
Margitsziget, Városmajor