Kollár Borbála: Alkoss szabadon!
2019. augusztus 14. /

A Borartiként is ismert szerző kreatív ötlettára egy rendkívül inspiráló képes album, amely a szabad alkotás jegyében íródott – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A kötet 38 ötletes feladatot

tartalmaz, melyeket újrahasznosított alapanyagokból, háztartási hul­la­dé­kokból vagy a természetből gyűjtött kincsekből készíthetnek el a gyerekek.
Szabadon alkotni azt jelenti: önállóan gondolkodni, döntéseket hozni, cselekedni. A természetet tisztelni, szeretni, megbecsülni. A Borarti – Alkoss szabadon! program (merthogy előbb volt az alkotóprogram, utána lett a könyv) olyan lehetőségeket kínál a gyerekek és szüleik számára, melyek mindezeket az értékeket a különféle alkotásokon keresztül – legyen az egy gyurmafigura, festett kavics vagy növényi szövés – segítenek a hétköznapok szerves részévé tenni. A program vezetője és egyben a könyv szerzője azt vallja, a gyerekeknek a természet közelségére, megértő családi környezetre és rengeteg szabad alkotásra van szükségük a mai teljesítményorientált világban ahhoz, hogy önmagukra találjanak, és merjék azt csinálni, amit igazán szeretnek.

Boook Kiadó
200 oldal / 4490 Ft