Szobrok a kertben
2019. szeptember 04. /

Ideiglenes szoborpark létesült nyárra a Szentendrei Régi Művésztelep varázslatos kertjében, melyet a MANK, azaz a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hagyományteremtő szándékkal hozott létre. A szobrok, melyek egytől egyig önálló, tehát egymással nem összefüggő

alkotások, azonnal belakták a teret, és így már egyként, egymással kommunikálva hirdetik, miként építkezik a mai szobrászat a klasszi­kus korszakok hagyományaiból éppúgy, mint a mai kor formai, tech­ni­kai és anyaghasználati újításaiból.
Az első nyári szobortárlaton egy rendkívül színes, tizenegy fős csapat mutatja be plasztikai elképzelését, többek között olyan fogalompárok mentén, mint a természet és a kultúra, a szubjektum és az objektum, a rejtett és a transzparens vagy a festői és a plasztikus. A látogatók Ámmer Gergő, Azúr Kinga, Csurka Eszter, Farkas Ádám, Gálhidy Péter, Kalmár János, Kontur András, Kotormán Norbert, Márkus Péter, Martin Henrik és Menasági Péter alkotásaival találkozhatnak a mű­te­rem­la­kásoknak is otthont adó művésztelep ligetes parkjában.

MANK Galéria, Szentendrei Régi Művésztelep kertje
09. 27-ig