Mi újság, kuflik?
2019. október 11. /

Új, egész estés rajzfilmben térnek vissza október elején Dániel András kuflijai a mozikba, hogy újramozdulva mozgósítsák a családokat, legyenek egy órácskára vendégeik az Elhagyatott rét bokrokkal pettyezett végtelenjén.
Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a leg­sár­gább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fi­tyirc meg a legszürkébb, mert hát mert annak is lennie kell valakinek!
A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején, többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jóbarátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani. Kalandjaik során találkozunk a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények – az új filmben megismerhetjük például Doktor Fur­csát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manó­tevét, a föld alatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában. Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül. Az új filmben lesz kufli-pofavágóverseny, izgalmas kufli-kalózhajócsata és kuflikoncert. Fityirc azt is megmutatja, hogy kell elsajátítani a zsákfejű békák délelőtti ummogását, és még puffpudingot készíteni is meg­ta­nul­hatunk.

Premier: 10. 03.