Világklasszisok és zenei különlegességek a Fonó színpadán
2019. november 09. /

Novemberben itt lesznek a tuvai torokéneklés első számú képviselői, a Huun-Huur-Tu, de érkezik a nemzetközi Balkan Világzenei Toplistát vezető Sokratis Sinopoulos Quartet is Görögországból, ahogyan igazi kuriózum a radzsasztáni langa közösség zenéjét bemutató Dil Mastana együttes fellépése is.
[kep3]
Ahogyan Fonó zenéjére rendre felfigyel a világ, úgy érkezik meg a világ számos csodás zenéjének kép­viselője személyesen is a Sztregova utcai zeneházba. Az indiai zenészekkel a Csángálló zenekar lép majd fel, akik a táncházi közeg fenegyerekei, koncertjeik és táncházaik egyaránt telt házasak, akármerre járnak. Az indiai zenészek elődei királyi családok hivatásos muzsikusai voltak. Dallamaik érintetlen, tiszta formában őrzik az ősi indiai zene hagyományait. Izgalmas találkozás lesz az övék november 21-én este.
A Huun-Huur-Tu ősi zenéje bemutatja azt a különleges énektechnikát, mely során egy énekes egyszerre két-három hangot is megszólaltat. A zenekar bejárta a világot, koncertjeik ősi ereje, földöntúli energiája magával ragadja a közönséget. November 17-én lesznek a zeneház vendégei.
Sokratis Sinopoulos egy, a bizánci korból származó hangszer, a líra kortárs mestere. Zökkenő nélkül lépi át a jazz és a klasszikus zene határait, miközben hű marad a görögök és a Földközi-tenger keleti ha­gyo­má­nyaihoz – november 4-én a Fonóban.
Fonó Budai Zeneház
XI., Sztregova u. 3.