Ahol nincs sem fehér, sem fekete
2020. január 21. /

Az ünnepek közeledtével az emberek többségében fellángol az ajándékozási és adakozási láz. Boldog pillanatok, amikor a kedves vagy a gyermekünk kibontja az ajándékot rejtő dobozt. Öröm­te­li érzés, amikor elképzeljük, hogy egy idegen kisgyermek az általunk adományozott plüss­mac­kó­val hajtja álomra a fejét.

Akár érzelmi támogatást nyújtunk szeretteinknek, akár önként je­lent­ke­zünk egy szervezet segítésére, vagy pénzt adományozunk jó­té­konysá­gi célokra, többféle módon élvezhetjük az adományozás egész­sé­günk­re gyakorolt hatását, előnyeit. A jótékonysági tevékenység végzésekor érzett jó érzés javíthatja fizikai egészségünket és mentális jólétünket. Vannak azonban olyan emberek, akik nemcsak karácsony közeledtével érzik fontosnak, hogy segítsenek, hanem egész évben rajtra készen állnak.
„Bátornak kell lenni, hogy az ember amatőrként kiálljon a színpadra. Elszántnak és céltudatosnak. Bátornak egy célért, segíteni a gyerekek gyógyulásáért, jobb életéért” – vallja Iváncsics Zsolt, a magyar Forrest Gump, aki már több mint egy évtizede segíti a hátrányos és nehéz sorsú gyermekeket az általa összegyűjtött adományokkal. Zsolt jelenleg az Imre Sándor Szeretetszínház tagjaként segíti elmosni a határokat az ép és a fogyatékkal élő emberek között.
A marcali székhelyű, de országosan működő színház 2004-ben alakult, és azóta közös produkciókban lépnek fel ép és sérült gyermekekkel, színészekkel. Repertoárjukban szerepel többek közt a Valahol Európában, az Isten pénze, de A padlás című darab rövidített változata is megtalálható. „Valamennyi előadásunkat telt házzal játsszuk. A befolyt összeget egy előre meghatározott jótékony cél segítésére ajánljuk fel. Vásároltak már a segítségünkkel kerékpárokat, fejlesztőeszközöket.”
A színház célja, hogy elmossa a határokat az ép és a sérült emberek között, élményt nyújtson a nézőknek, és természetesen mindig egy nemes ügyet támogasson. Az adományozás önzetlen cse­le­kedet. Van, aki a pénzét, más az idejét, tehetségét adja önként. Bárki követheti példájukat! Elég futni vagy jegyet vásárolni az előadásokra, hogy átérezzük az önzetlen jó akarás örömét.
Iváncsics Zsolt jótékonyságai futásait és az Imre Sándor Szeretetszínház előadásait közösségi oldalaikon lehet követni.