Lélektől lélekig – A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus hangversenye
2020. március 13. /

A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus 1969-es alapítása óta folyamatosan, hivatásos együttesként működik. Az eltelt évtizedek alatt a kórus mindvégig megőrizte kimagasló szakmai színvonalát,
egyediségét, és lett az ország egyetlen hivatásos női kamarakórusaként kiemelt kategóriás együttes. A kórus a hazai és nemzetközi koncertpódiumok kedvelt vendége, az elmúlt évek alatt bejárták szinte az egész világot Szentpétervártól Szicíliáig, Izraeltől Japánig. A 2018-19-es évadtól a kórus szakmai munkáját Kiss Boldizsár karnagy segíti. Művészeti vezetője 1989-től Molnár Éva.
[kep3]
A kórus fennállásának 50 évfordulója alkalmából egy maratoni hangversenysorozatot indított el 2019 januárjában, mely az 50 ÉV – 50 PARTNER elnevezést kapta. E mottó jegyében felkeresett minden olyan művészegyüttest, szólistát, karnagyot és karmestert, akikkel az elmúlt ötven évben együtt dolgozott, így a jubileumi év koncertjein ezek a művészek a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus vendégei.
A nagyszabású koncertsorozat része a Zeneakadémia Solti-termében március 11-én 19 órai kezdettel meg­ren­de­zendő hangverseny is, melynek előadói Fejes Krisztina (zongora), Dragony Tímea (zongora), Fazekas Zsuzsanna (zongora), Fánczi Gábor (basszusgitár) és természetesen a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus. A koncert repertoárján ez alkalommal Tóth Péter, Eva Ugalde, Orbán György, Tallér Zsófia, Szőnyi Erzsébet, Beischer-Matyó Tamás, Gyöngyösi Levente művei szerepelnek, valamint a közönség részese lehet Andorka Péter és Dragony Tímea legújabb kompozíciói ősbemutatójának. Az est karnagyai pedig Molnár Éva és Kiss Boldizsár.

A koncertre jegyek a Jegy.hu oldalon online megvásárolhatók:
https://www.jegy.hu/program/lelektol-lelekig-a-szolnoki-bartok-bela-kamarakorus-hangversenye-114566

A jubileumi hangversenysorozat a Debrecenben 2020 júliusában megrendezendő Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen történő fellépéssel zárul.

Zeneakadémia – Solti-terem
03. 11., szerda, 19h
Belépődíj: 1500 Ft (nyugdíjasoknak és diákoknak 1000 Ft)