Zenei csemegével indul az új évad
2020. június 06. /

Az Ön ablaka alatt is felcsendültek a klasszikus zene dallamai? Április 22-től 11 megyében, hetente több mint 120 meglepetés koncerttel ajándékozza meg a Filharmónia Magyarország a zeneszeretőket, közel hozza a zenét az otthonokba is, az ablakok alá, de online is naponta
frissülő zenei érdekességekkel készül. Az aktuális járványhelyzet mi­att, március 11-től a Filharmónia Magyarországnak, az ország leg­je­len­tősebb klasszikus zenei koncertszervezőjének is bizonytalan ideig el kellett halasztani koncertjeit, de ezekben a rendkívüli napokban is kö­zel hozza az élményt, a lehetőségek szerint élőben és digitálisan is.
Amennyiben felkeresi a Filharmónia Facebook oldalát és weboldalát, napról napra újabb és újabb érdekességek várják. Az új prog­ram­so­ro­zat keretén belül feledhetetlen koncertekről osztanak meg videókat és hangfelvételeket. Mivel évente közel 300 000 gyereknek tartanak hang­ver­se­nye­ket iskolákban, hangversenytermekben, ezért hetente 1 ifjú­sá­gi gyerekkoncert is felkerül az online felületeikre, amit az énektanárok akár a digitális oktatásban is használhatnak. Izgalmas pillanatokra emlékeznek a Filharmónia történetéből, továbbá hangszerbemutatóval, zenei ajánlóval, valamint kvíz feladványokkal is szórakoztatják az ér­dek­­lődőket.
Emellett a szerencséseknek az élő zene élményéből is jut egy morzsányi egy új program keretében. A Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére, tavaly október 1-jén, a Zene Világnapján indult útjára a Térzene program, melynek célja, hogy minél több emberhez elérjen a klasszikus zene varázsa. A most útjára induló meglepetés mini koncertek a Térzene átgondolt, a vírushelyzetre koreografált verziója. Koncert a kényelmes kanapéról, a balkonról akár egy pohár borral a kézben? Esetleg ebéd közben? Akár mezítláb? A program lényege eljuttatni az emberekhez a klasszikusokat szórakoztatásképp úgy, hogy senkinek se kelljen kimozdulni otthonából.
Ezenkívül a Filharmónia Magyarország nagy várakozással készül az új évadra, és alig várja, hogy a koncerttermekben újra találkozhasson kö­zön­sé­gével. A vészhelyzet elmúltával fantasztikus műsorral várják a kicsiket a Mesélő muzsika bérlet előadásai. A Filharmónia családi bérlete a 2020/21-es évadban is különleges, három izgalmas kon­cert­ből álló zenei élményt fog nyújtani a piciknek, ahol Lakner Tamás játékos elemek segítségével, fantasztikus stílusérzékkel moderálja a gyerekek nyelvére fordított komolyzenei produkciókat. A Szegedi Szim­fo­ni­kus Zenekar Kis történetek nagy zeneszerzőktől című kon­cert­je nyitja az évadot, majd a Magyar Állami Operaház Zenekarával „Formába hozzuk a zenét”. Végül a Nemzeti Énekkar megmutatja, hogy Énekelni jó! A felnőtteket pedig a Budapesten is kiemelkedő Unikum bérlettel várják, melynek középpontjában a billentyű áll az új évadban.
Hallgassa otthonából a klasszikusokat akár online, akár élőben. Az online programért és a jövő évad műsoráért látogasson el a Filharmónia Magyarország Facebook oldalára és a filharmonia.hu weboldalra, hogy mely városokban hallhatja a meglepetés mini koncerteket, arról a www.terzene.hu oldalon is tá­jé­ko­zódhat.