A Csiky Gergely Színház díszelőadásával indul a 2021-es évad a Kultkikötőben
2021. Április 08. /

A felhőtlen kikapcsolódásnak teret engedő programokkal és bizakodva készül a 2021-es nyári szezonra a Kultkikötő. A tavalyi évben 15. jubileumát ünneplő Balaton-parti rendezvénysorozat immár öt helyszínen – Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Badacsonyban – szervez zenei és színházi programokat.

„A kihívásokban bővelkedő tavalyi évadunk után bizakodva készülünk a 2021-es nyári szezonra, amelyet a tervek szerint a Csiky Gergely Színház díszelőadásával indítunk a megújult balatonboglári helyszínünkön” – közölte Nagy Viktor. A Kultkikötő alapító igazgatója hozzátette: a tavalyi év végén készítettek egy kérdőíves felmérést, amelynek eredményei alapján egyértelműen az rajzolódott ki, hogy a közönség elsősorban könnyed kikapcsolódásra, szórakoztató színházi és zenei programokra vágyik. A repertoár összeállításakor igyekeztek ezekre a válaszokban megfogalmazott igényekre reagálni.
Ennek megfelelően (és többek között) idén is lesz a Kultkikötőben GRUND-koncert, érkezik a L’art Pour L’art Társulat, az Én és a kis­öcsém című előadás, valamint a Budapest Bár is, de a Kultkikötő honlapjára folyamatosan kerülnek ki a meghirdetetett programok. A korábbi évekhez hasonlóan a közön­ség­­ked­venc produkciók mellett kulturális ínyencségnek számító prog­ra­mokat is csempésztek a repertoárba a szervezők, akik a két évvel ezelőtt elindított támogatói és mecénás program segítségével igye­kez­nek áthidalni a rendezvénysorozat finanszírozásával kapcsolatos nehézségeket. Sok más kulturális intézményhez és szervezethez hasonlóan a járványhelyzet a Kultkikötő csapatát is érzékenyen érintette, de a sorozat szervezői bíznak benne, hogy a közönségükkel együtt túl tudnak majd lendülni ezen az időszakon. „Reméljük, hogy a szabadtéri játszótér sokak számára vonzó és biztonságos alternatívája lesz majd a kikapcsolódásnak, mi teljes erőbedobással azon dolgozunk, hogy így legyen” – fűzte hozzá Nagy Viktor.