Családi fesztivállal nyitja új évadát az idén 30 éves Kolibri Színház
2021. szeptember 05. /

Szeptember 4-én immár 30. alkalommal rendezik meg az egész napos, ingyenes évadnyitó Ko­lib­ri Fesztivált, amelyet ezúttal is a hatályos járványügyi szabályok figyelembevételével tartanak meg.
A reggeltől estig zajló rendezvényen a hagyománynak megfelelően idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és határon túli képviselői fogadják a közönséget. Az esemény házigazdái: Nyirkó Krisztina, az idei évad Kolibri Hölgye és Krausz Gábor, a Kolibri Úr.
Az idei vendégfellépők között szerepel a veszprémi Kabóca Báb­szín­ház, a pécsi Bóbita Bábszínház, valamint az Aranyszamár és az Alela Színház. Fabók Mancsi Bábszínháza A háromágú tölgyfa tündére című produkciót, Écsi Gyöngyi és a szlovákiai Árgyélus Meseszínház pedig Szőlőszem Kálmán történetét hozza el a fesztiválra. A házi­gaz­da Kolibri Színház a Mi újság? című előadással várja az óvodás korú nézőket, míg a KIMI-Kolibri Stúdió növendékei a Bikkmakk, egy kiskutya kalandjai című produkcióval készülnek. Az előadások között, a korábbi évekhez hasonlóan, a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a Vitéz László Automata teljesíti a gyerekek kívánságait.
A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál és a társulat egyik alapítója. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti. A Kolibri Fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek.