Szeptemberben érkezik a mozikba Enyedi Ildikó új filmje
2021. szeptember 08. /

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története hazai díszbemutatója a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, és szeptember 23-ától országszerte megérkezik a mozikba.

A július 14-i cannes-i világpremier és szinte közvetlenül a 46. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon történő észak-amerikai debütálás után, szeptember 18-án láthatja első alkalommal hazai közönség Enyedi Ildikó legújabb alkotását: A feleségem története magyarországi díszbemutatójával zárul az idei Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál.
Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretni való, fájdalmasan becsületes fi­guráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét. Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. A hazai mozikba szeptember 23-tól érkezik, magyar szinkronnal, a Mozinet forgalmazásában.

Részletek: www.facebook.com/AFelesegemTortenete