A 39 lépcsőfok a Vidám Színpadon
2022. november 14. /

Mit tenne, ha magányos, kissé unalmas, ám annál szabadabb életét karácsony közeledtével egy vadidegen hölgy állítaná feje tetejére azzal, hogy a lakásán töltött éjszaka után másnap reggel meghal? No persze nem önszántából.

Mindez kiderül a Vidám Színpad legújabb vígjátékából, a 39 lépcsőfok című előadásból, amely Hitchcock klasszikus filmjének színpadi vál­to­zata, paródiája. Egy fergeteges akcióvígjáték, amelynek egyik külön­le­ges­sége és humorforrása, hogy mindössze négy színész játssza az előadás mind a negyven karakterét.
Horgas Ádám rendező úgy érzi, a 39 lépcsőfok olyan vígjáték, ami nagyon speciális képességeket igényel a színészektől. Nemcsak a villámgyors szerepváltások, hanem a különleges technikák és a fizikai terhelés miatt is. A Vidám Színpadon Richard szerepében Hrisztov Toma jeleskedik, Pamelát Bach Zsófia alakítja két bohóc, Szirtes Ba­lázs és Vadász Gábor társaságában.
Menekülés szárazon és vízen ügynökök és szörnyek között, miközben az is rejtély, hogy a szerelmében bízhat-e ártatlanul üldözött hősünk. A színészeknek igazi jutalomjátékot, a nézőknek önfeledt szórakozást ígér az előadás. A színdarabot Ma­gyar­or­szágon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.