Szextett a Vidám Színpadon
2022. december 09. /

Joe DiPietro Szextett című darabja egy világhírű díva (Szőlőskei Tímea) és szintén világhírű karmester férje (Szirtes Balázs) karrierjébe és magánéletébe enged bepillantást.

Bár mindketten óriási nagy sztárként élik az életüket, eljön az a pillanat, amikor saját vélt nagyságuktól elszédülve féltékenységtől és irigységtől átszőtt harcba kezdenek. Körülöttük rajongó írók és titokzatos lakájok (Vadász Gábor, Menczel Andrea, Hrisztov Toma, Bach Zsófia) szerelemittas tobzódásba kezdenek a zenés színház őrült világában. Ami igazán egyedivé teszi a darabot, hogy mind a hat színész főszerepet is játszik. A szereposztás, a koreográfia és a díszlet is telitalálat, ráadásul a fergeteges Broadwaysiker minden perce szórakoztató. Nem utolsósorban pedig egy magyarországi ősbemu­tatót láthat a közönség a Vidám Színpadon.
Horgas Ádám nemcsak rendezőként, hanem látványtervezőként és zeneszerzőként is jegyzi a zenés vígjátékot. A Deszkavízió a premier hónapjában a legjobb előadások közé választotta a Szextettet. Minden elemében telitalálat az előadás, és igazán méltó arra, hogy a megújult Vidám Színpad történetét tovább­vigye.
A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével került színre.