Tamási Áron Napok Gyulán – Augusztus 12-14.
2023. november 26. /

A Gyulai Várszínházban az összművészeti fesztiválprogram szerves részeként már az ötödik évben valósítanak meg egy-egy olyan színházi programsorozatot, amely a nemzeti klasszikusaink élet­műveit állítja középpontba.
[kep3]
Székely János, Weöres Sándor, Márai Sándor, Szabó Magda munkássága után idén a 125 éve született Tamási Ároné következik augusztus 12-14. között a Tamási Áron Napok programsorozatával.
Három nap alatt 5 előadás, egy tudományos konferencia (előadók: Bertha Zoltán, Béres László, Cs. Nagy Ibolya, Fried István, Márkus Béla, Török Viola) és középiskolás diákszínjátszók produkciói dolgozzák fel az életművet. A Várszínház egyik idei saját bemutatója is itt lesz, a Nemzeti Színházzal közösen létrehozott Tündöklő Jeromos című előadás, Márkó Eszter rendezésben, Schnell Ádámmal, Kristán Attilával, Herczegh Péterrel, Bordás Rolanddal a főbb szerepekben. A Vitéz lélek (Békéscsabai Jókai Színház), a Boldog nyárfalevél (marosvásárhelyi Spektrum Színház), az Énekes madár (Hangjegy Színház) mellett láthatjuk majd a Tószínpadon az Ördögölő Józsiás (Soproni Petőfi Színház – Zentai Magyar Kamaraszínház) című mesejátékot is.