Ivancsics Ilona és Színtársai ősbemutatója: Barbara
2014. október 05. /

Ivancsics Ilona az egész országban ismert színészegyéniség az első magyar teleregény-sorozat kapcsán. Azt már kevesebben tudják, hogy színházi múltja ennél jóval jelentősebb.


Saját társulata a 7. évadját kezdi meg. Hagyományosan premierrel indul az őszi szezon, szentendrei otthonukban, szeptember 27-én, a városi PMK színháztermében. A szokásos standardek helyett idén is egy meglepetéssel rajtolnak. Most nem egy tengerentúli újdonságot visznek színre, se nem a magyar drámairodalom egyik rejtett, rég játszott gyöngyszemét, hanem egy friss és izgalmas erdélyi rock-musicalt, melynek alkotói erdélyi művészek: Szabó Előd, az X-Faktorban pár éve feltűnt tehetség és Nagy István, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színész/dramaturgja. A rendező nem más, mint a Budapesti Operettszínház művésze, a Nádasdy Kálmán-díjas Somogyi Szilárd, aki Marosvásárhelyen szerezte meg diplomáját.
A musical az 1989/90-ben lezajlott román forradalom utáni időkben játszódik, annak egy magyar családra gyakorolt hatásán keresztül mutatja be a történelmi eseményeket, illetve meséli el Barbara, a fiatal erdélyi lány és szeretett apja történetét.
Barbara címszerepét Patai Anna, a Megasztárban kislányként ismertté vált énekes játssza. Anna a könnyűzene mellett számos alkalommal bizonyított már a színpadon is, többek között a Madách Színház Mary Poppins musicaljének Jane-jeként.
A további szerepekben láthatjuk Magyarország egyik legjobban éneklő színésznőjét, az idén Csillag-díjjal jutalmazott Nádasi Veronikát, a cselszövő mostohaanyaként. A Jászai Mari-díjas Szolnoki Tibor karakteréhez hűen az ügyvéd szerepébe bújik. Érkezik még a magyar ’56-os szabadságharcos, Dózsa László Érdemes művész, aki a jóságos nagybácsit játssza, a Madách Színház lehengerlő hangú színművésznője, Bajza Viktória, a társulatnál már megismert Kékesi Gábor és Bodrogi Attila, valamint a Madách és az Operettszínház ifjú tehetségei: Szabó Gyula Győző és Pirgel Dávid.
A próbák javában folynak, az alkotók és a közönség egyaránt izgatottan várja a premiert, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel várhatóan telt ház előtt indítja el a Barbara című musicalt a siker útján. Számtalan további előadást szerveznek szerte az országban, és az erdélyi turné is garantált!