„Mire a falevelek lehullanak…”
2014. október 09. /

A zuglói Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ októberben, 8. és 16. között az első világháború emlékére sokszínű, összkulturális programsorozatot szervez. Az intézmény tör­té­né­szek és a témát jól ismerő szakértők előadásaival, beszélgetésekkel, nagyjátékfilmek, né­ma­fil­mek és még soha nem látott korabeli dokumentumfilmek vetítésével eleveníti fel a háború eseményeit.

10-én este Saly Noémi mesél nekünk a háttérország konyhájáról, ahol recepteket is megismerhetünk, sőt, ételjeggyel gulyáságyúból vacsora és mellé italok kóstolhatók. 11-én a Budapest Jazz Orchestra ad nagyszabású koncertet, vasárnap pedig családi programok várják a kicsiket és nagyokat, például hadi és harci jármű bemutatók, és A Pál utcai fiúk című film vetítésére számíthatunk.
Ezeken kívül 19-én 11 órakor itt koncertezik Halász Judit és ugyanezen a napon, 19 órai kezdettel MR. DOB – dobosok gálaestje címmel jótékonysági emlékkoncertre várják a közönséget, melyet Kovács Gyula, hazánk egyik legismertebb jazzdobosának emlékére szerveznek a magyar jazzélet kiválóságainak részvételével.

Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ
(XIV., Stefánia út 34–36.)