Vendégsztár a Budapesti Operettszínházban
2015. január 22. /

Januárban, februárban és márciusban Hien lép fel a legendás Miss Saigon musicalben. „A musical, amely már legenda” – hangzott a Newsweek kritikája alig néhány héttel az 1989-es premier után, és valóban, nem tévedtek. Claude-Michel Schönberg műve több tízezerszer került színpadra szerte a világon, ezzel pedig a Miss Saigon a tíz leghosszabb ideje játszott zenés
előadás között van. 2014-ben a musicallegenda ismét a Nagymező utcába költözött, a szereplők között pedig a színház fiatal és már jól ismert sztárjai mellett egy vendég csillag is érkezik a téli előadásokba. Kim szerepében debütál ugyanis január 18-án Hien, a vietnami szár­ma­zá­sú magyar énekesnő, aki először mutatkozik be színpadi szerepben, és nem tagadja, nagy álma vált valóra.
„Amióta csak énekelni kezdtem, ez a szerep mindig ott lebegett előttem mint cél. Bár már korábban is felmerült a lehetőség, örülök, hogy most kaptam meg a szerepet. Úgy érzem, mostanra nőttem fel hozzá, már ér­tem és ér­zem mindazt, ami vele történik. Minden énekesnő sze­rep­ál­ma lehetne Kim, hiszen összetett, erős női karakter, csodálatos da­lok­kal. Alig várom a januárt, és külön öröm számomra, hogy a bemutató előadáson Kocsis Dénes személyében olyan partnert kapok, aki fiatal kora ellenére már nagyon tapasztalt az Operettszínház színpadán, így biztonságban érzem majd magam, a drukk ellenére is” – mondja Hien, aki csak a januári, februári és márciusi Miss Saigon előadásokban látható, Kocsis Dénes mellett a színház másik fiatal tehetsége, Veréb Tamás partnereként is.
[kep3]
Budapesti Operettszínház
Január 18., 20., 21.; február 17., 18., 19.; március 04., 06.