Tízéves a Magyar Borok Bálja
2015. február 20. /

A Magyar Borok Bálja, a magyar bor ünnepe, immár egy évtizede tekinti feladatának a magas minőségű hazai borok prémium körülmények közötti megjelenítését.

A báli szezon eseményei közül is ezáltal emelkedik ki, hiszen ven­dé­gei között üdvözölheti a hazai borászközösség elitjét, és itt kerül át­adásra a pénzjutalommal járó Gál Tibor Emlékdíj. A hatfogásos báli me­nüt hozzá illő válogatott borok kísérik, és a vacsorát követően to­váb­bi negyven tétel megkóstolására nyílik lehetőségük a vendégeknek. Az eseménynek 2015. február 21-én az InterContinental Budapest ad otthont.
Az eseményt szervező Winelovers csoport úgy állította össze a menüt kísérő borsort, hogy megjelenítse azokat a főbb bortípusokat, amelyek bemutatják a hazai borkultúra sokszínűségét. Így kerül a poharakba tra­di­ci­o­ná­lis készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, vörös házasítás és tokaji aszú. 2015-ben a bál vendégbora a kadarka lesz. A bál házigazdái az összeszokott Mautner „Chili és Vanília” Zsófia, illetve Jókuti „Világevő” András lesznek. A program részeként fellép a Four Fathers a capella együttes, a vacsora alatti zongoraszóról Elek Norbert gondoskodik. A bál olyan sztárfellépőket is felvonultat, mint Vásáry André vagy a Night Cruisers Band. Ezzel együtt ezen az estén az igazi sztárok maguk a kiváló magyar csúcs­borok lesznek.
További információk: www.borbal.hu
InterContinental Budapest
02. 21.