Álomból valóság vagy valóságból álom?
2015. Április 11. /

A tavasz közeledtével a téli hótakaró alatt gyökeret vert álmok fokozatosan testet öltenek, kifejlődnek, s végül teljes pompájukban díszelegnek. Így a március tökéletesen alkalmas a megújulás jegyében telő 2014. év vadonatúj, minden eddiginél monumentálisabb
Orfeum-produkciójának bemutatására, amelyben a játék meg­e­le­ve­ne­dik, az életre pedig egy képzeletbeli világ fátyla borul. Összemosódnak a határok, felborulnak a szabályok, tobzódnak az energiák, miközben csupán vágyaink, gondolataink szintjén lépünk ki a megszabott keretből.

Szinte minden nő álmodozott kislány korában egy csodaszép ba­ba­ház­ról, benne gyönyörű babákkal. A csupa csipke házikó egy va­rázs­la­tos helyszín volt, álmai megtestesítője, ahol minden kifinomult és ragyogó, a babák pedig csodálatosak, olyanok, amilyen ő szeretne lenni nagykorában. Aztán felnőtt lett a kislány. Álomból valóság lett vagy valóságból álom? Bűbájos lett vagy démoni, rúdtáncos vagy balerina, feleség vagy szerető?

A Puppet Show betekintést enged abba, mi történik éjfél után a babaházban.
Soha nem látott, egyedi, szórakoztató, extravagáns, pikáns, minden eddiginél impozánsabb, mai, trendi zenékre koreografált, látványos elemeket felvonultató show-műsor fantasztikus énekesekkel (a sokarcú dívával, Kállai-Kiss Zsófival, valamint a dögös hangú, elementáris erővel ható Veres Mónika Nikával), kiváló táncművészekkel (Makár István, Olter Wanda, Samai Dóra, Szabó Anikó, Túri Lajos Péter, Zsíros Gábor) és a vizionárius madanti látomásaiból megalkotott, káprázatos kosztümökkel, arról, hogy mennyire különbözőek s mégis mennyire egyformák vagyunk.
Mindennapok álarcai és lelepleződései egy valóra vált mesében vagy egy mesés valóságban…

A játszott repertoárból márciusban sem hiányozhat Tóth Gabi és Tóth Vera fantasztikus kettőse, a Sister Act, nőnap alkalmából Gájer Bálint nyújt át szvingklasszikusokkal díszített dalcsokrot a Bublé & More jóvoltából, Gyurki Beatrix Teltházába invitál, miközben Farkas Gábor Gábriel a New York, Budapest című, pesti Broadway-esten látja vendégül a nagyérdeműt, illetve a hónap végén az úttörő Electro Swing Club Budapest fényét emeli Ordimannal.
Míg Weisz Viktor a táncdalfesztiválok legnagyobb slágereit tálalja XXI. századi tálcán az Egy fiú a házból-ban, addig a Jackson Forever csapata a pop királya és „udvartartása” előtt tiszteleg.
Az elmaradhatatlan A Nagy Gatsby Show mellett bemutatkozik a minden képzeletet felülmúló Puppet Show, Micheller Myrtill és a Swinguistique magyar estje, valamint a Swing Palace formációja, amely új alapokra helyezi a szórakoztató, táncolható szvingzene honi bástyáját.

A tempó érezhetően gyorsul az élet minden területén, a napok iszonyatos sebességgel robognak el egymás után, az ember csak kapkodja a fejét, hogy még csak tegnap koccintottunk az új év sikerére, de holnap már megint itt van húsvét, s karnyújtásnyi távolságra a következő balatoni nyár.
Ezért is fontos, hogy ne adjuk alább a tőlünk telhető legjobbnál; a minőségből ne engedjünk, hanem fokozzuk az intenzitását, hogy olyan természetessé váljon a folyamatos fejlődés, mint a levegővétel; az álmaink megvalósításán napi szinten dolgozzunk szorgalmasan, a kétségek kizárásával, az előttünk álló akadályok leküzdésével, kihívások teljesítésével.
Ahogy a költő is írja: „Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.” Ezt a receptet lekövetve a legtávolabbnak tűnő, fénylő égitest is karnyújtásnyi közelségbe kerül, s az álmaink ösvényén haladva, útközben igaz társakra találunk, akikkel a képletes békesziget nem csupán a feledés homályába borult utópia.

A tavasz eljövetelével párhuzamosan bontsunk együtt virágot, szabadjára engedve a hidegben belénk szorult, lerakódott, negatív energiákat, hogy a zene és a tánc jegyében feloldódjanak a melodikus szenvedély keltette, önfeledt szórakozás tüzében!

Orfeum, a pesti mulató