Nyitott ablak
2015. május 21. /

Nóti Károly – Fényes Szabolcs – Szenes Iván zenés bohózata a boldog békeidők legboldogabb idején játszódik, Szerdahelyen, egy magyar kisvárosban. A hangulat azonban egyáltalán nem békés: ádáz küzdelem folyik a kisváros polgárai és a bevonuló hadsereg között.

A harc oka: a kisváros cselédlányai és a bakák tiltott randevúi s e ran­de­vúk gyümölcsei. A törvénytelen gyermekek száma ugyanis egy év alatt a sokszorosára növekedett Szerdahelyen. Mariska, a pol­gár­mes­te­rék sza­kács­nő­je is bajba került az egyik bakától, mert a nyári hő­ség­ben éjszakára nyitva felejtette az ablakot. A következményeket az a kétbalkezes közlegény, Novotny vállalja magára, aki úgy keveredik a kényes ügybe, akár Svejk, a derék katona az első világháborúba…
Szereplők: Dányi Krisztián, Szegezdi Róbert, Balázs Andrea, Sári Éva, Szirtes Gábor, Kiss Gábor, Martin Márta, Császár Réka, Mihályfi Balázs, Marton Róbert, Kékesi Gábor, Bozó Andrea, Németh Gábor, Szűcs Péter Pál, Földvári Péter, Kuna Kata, Czégé Dóra, Koltai Vivien, Bernáth Viktor, Benesovits Áron, Varsányi Szabolcs, Szelindi Miklós.

Karinthy Színház
05. 08. és 16., 19h