Fame – A hírnév ára
2015. július 04. /

Több mint húsz év után újra Magyarországon láthatja a közönség a Fame című világhírű musicalt az Operettszínházban, a 2014/15-ös évad végén. A Fame dalain színészgenerációk nőttek fel.

A musical a fiatal művészek útkereséséről, szárnybontogatásairól, botladozásairól szól; bepillantást enged egy elit művészeti egyetem világába, amely korántsem olyan csillogó, mint ahogy az kívülről látszik. Pontos képet mutat arról, hogy a mai tehetségkutatók világában a könnyű siker, a hirtelen jött sztárság tiszavirág-életű, ha nincs mögötte munka, áldozat és harc. A tehetség adomány. De szorgalom, kitartás, önbizalom nélkül teher.
A Budapesti Operettszínház a „mába” helyezi a darabot, olyan szereplőkkel, akikről a történet valóban szól. A teátrum fiatal generációjának tagjai tulajdonképpen önmagukat, vagyis pályakezdő művészeket alakíthatnak. A színház csapatmunka, a művészeti egyetem hallgatóinak meg kell tanulniuk együttműködni. Barátságok, szerelmek szövődnek, sok igazi tehetséget nevel ki az egyetem, és sok olyan tehetséget, akik a tanári hivatásban teljesedhetnek ki.
A tanárnők szerepében azokat a „nagy öregeket”, a musicaltagozat sztárjait láthatják a nézők, akiktől az ifjú színészek estéről estére elleshetik a szakma fortélyait. A Fame olyan különleges emberek létért való küzdelméről szól, akiket Popper Péter egykor bohócnak és varázslónak titulált, a közönség pedig hétköznapi nyelven úgy hív: színész.
Rendező: Somogyi Szilárd. Főbb szerepekben: Gubik Petra, Muri Enikő, Veréb Tamás, Kocsis Dénes, Simon Panna, Jenes Kitti, Szulák Andrea, Nádasi Veronika, Auksz Éva, Vásári Mónika, Szabó Dávid, Gömöri András Máté, Kerényi Miklós Máté, Vágó Zsuzsi, Németh Kristóf, Vasvári Csaba, Pálfalvy Attila, Csuha Lajos.

Budapesti Operettszínház
06. 26.