A nyomorultak zárja az idei Szegedi Szabadtérit
2015. július 13. /

A musicalirodalom egyik legnépszerűbb műve A nyomorultak, amelyet Szegeden a Madách Színház a Szegedi Szabadtéri Játékokkal együttműködésben mutat be, ez a szuperprodukció zárja az idei Dóm téri szezont. A közönség augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 19-én, 20-án és 21-én
láthatja a látványos produkciót a csillagtetős színpadon. A Victor Hugo monumentális regénye nyomán született színpadi mű 1987-ben, éppen a Szegedi Szabadtérin került először színre Magyarországon.
A 2015-ös verziót, az évad egyik leginkább várt produkcióját Szirtes Tamás rendezi. A Madách Színház igazgatója így nyilatkozott a ké­szü­lő előadásról: „A nyomorultak mindenki számára óriási próbatétel, aki elszánja rá magát, hogy színre vigye. Ez a musicalirodalom egyik legbonyolultabb és leggyönyörűségesebb darabja.” Kentaur álmodta meg a produkció díszletét. A nyomorultak látványvilága olyan összetett lesz, mintha egy hollywoodi filmről lenne szó. Ilyen mozgalmas előadást még nem nagyon láthattak szabadtéren a nézők. A szegedi szereposztás szerint Jean Valjeant Tóth Attila és Zöld Csaba, Javert-t Debreczeny Csaba, Fantine-t Vágó Bernadett, a Thénardier házaspárt Sáfár Mónika és Nagy Sándor, Mariust Solti Ádám alakítja a Dóm téren, a püspök szerepét pedig Vikidál Gyula játssza.