A titokzatos szavanna
2015. szeptember 24. /

A nap korongja izzó gömbként emelkedik a látóhatár felé, a fűszálakon még harmatcseppek hin­táz­nak. A tengerként hullámzó fűmezőből szigetként magasodik ki egy-egy magányos fa lomb­ko­ro­ná­ja. Ez a szavanna, a tekintélyt parancsoló nagyvadak, a fürge antilopok, a színpompás

flamingók, a kíváncsi szurikáták és megannyi lenyűgöző állat- és nö­vény­faj otthona.
A Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új őszi interaktív kiállítás a páratlan élővilágú afrikai füves pusztára kalauzolja el a kalandvágyó látogatókat, akik a táj jellegzetes állatai, az afrikai nagyvadak különös szokásai mellett titokzatos, apró élőlényeket, bámulatra méltó je­len­sé­ge­ket, meglepő természeti összefüggéseket is megismerhetnek.
A virtuális óriás-társasjáték során az is kiderül, vajon a résztvevők elég ügyesek, eszesek és talpraesettek-e ahhoz, hogy megállják helyüket a váratlan fordulatokkal teli kalandtúrán: felismerik-e a vadállatok hangját és nyomát, meglelik-e a vizet és az élelmet a kietlennek tűnő pusztaságon, és el tudják-e kerülni a rájuk leselkedő veszélyeket.
A képzeletbeli utazáson, a szavanna úttalan útjait járva a látogatók izgalmas rejtvények és fejtörő feladatok segítségével, apró darabonként rakhatják össze a szerencsehozó talizmánt, hogy a kaland végén ennek fejében kiérdemelhessék a felfedezőknek járó jutalmat.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum
09. 19. – 11. 01.