Csabai Kolbászfesztivál
2015. október 19. /

Emelkedett hangulat, literekben mérhető pálinkaegységek, sokféle kolbászkülönlegesség: ez jellemzi az immár a vidéki Magyarország egyik legpatinásabb gasztronómiai fesztiváljává váló Csabai Kolbászfesztivált.

A csabaiak eddig is büszkék voltak kolbászféleségeikre, a ren­dez­vénynek köszönhetően ma már az egész országban nagy népszerű­ség­nek örvend ez a felvágottfajta. A fesztivál első három napja disznó­vágás-bemutatóval indul, ezt követően mérik össze tudásokat az egyes kategóriákban egymásnak veselkedő csapatok. A kiváló hangu­latról még olyan nagyszerű zenekarok és előadók is gondoskodnak, mint amilyen Nótár Mary, a Paddy and the Rats vagy éppen Boban Markovic és Palya Bea.

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
10. 22–25.