Black Box
2015. december 01. /

A holland fiatalok megőrülnek a Ticketért. Hogy mi az a Ticket? Egy kis kártya, amit maguk a gyerekek találtak ki, és ami öt szempontból értékeli a tulajdonosát: a külső, az ész, az egészség, a pénz és a vonzerő számít.

Az első négyet lehet fejleszteni, a vonzerő százalékának növekedése azonban egy kapcsolódó közösségi oldalon kapott szavazatoktól függ. A kamaszok úgy érzik, végre maguk mondhatják el, milyenek is ők valójában, milyen legyen a világ körülöttük. Jacob Rijn, a vonzó, fiatalon befutott filmrendező pedig kíváncsi: tényleg úgy megváltoztak a gyerekek, hogy a felnőttek nélkül képesek uralni a világot és önmagukat?
Ezért kitalál egy valóságshow-t, a Black Boxot. Egy csapat gyereket bezárnak egy feketére festett házba a tenger fölé nyúló mólón. Heten vannak, mint a gonoszok. Az egyikük egy Ticket-őrült dekoratív Barbie-baba, a másikuk egy 15 éves srác, aki egy Skót-felföldet ábrázoló poszterrel meg egy bicskával érkezik a házba. A harmadik igazi lúzer, a negyedik felháborítóan gazdag, ráadásul kiskorúként olyan weboldalt üzemeltet, amin titokban levideózott lányok szerepelnek. Az ötödiket nevelőintézetből hozták ki, a hatodik egy szeretetben hívő lány, a hetedik pedig pusztán a sikerre éhezik. A Black Box szerkesztősége és egész Hollandia azt figyeli, mire mennek ők heten felnőttek nélkül. Vajon szétszedik egymást, vagy megteremtik a saját világukat, és jól elboldogulnak? Miközben a felnőttek ezen gondolkodnak, a Black Box mindenkit magával húz a mélybe.

Tilos az Á Könyvek
232 oldal / 2790 Ft