Zene-Bor – a 100 Tagú Cigányzenekar ünnepi műsora
2016. január 01. /

Már hagyománnyá vált a 20. alkalommal megrendezésre kerülő Zene-Bor ünnepe, melyen nagyszabású gálakoncertet ad a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar.

A klasszikus szimfonikus zenekarként működő népszerű együttes idén ünnepli 30. születésnapját. Megalakulása óta töretlenül őrzi és hirdeti a cigány és magyar népzene hagyományait és örök szépségét. Művészetével és muzsikájával mindenkor és mindenhol megtalálja az utat a közönség szívéhez.
Felejthetetlen élményben lesz részük azoknak, akik ellátogatnak a december 30-i koncertre, melynek repertoárján Strauss, Hacsaturján, Brahms, Liszt és Csajkovszkij közkedvelt dallamai, továbbá olyan népzenei művek szerepelnek, melyeket különleges és egyedi hang­sze­re­lés­ben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a 100 Tagúra jellemző hangzásvilággal gazdagítva. Az est vendégszólistája: Kállai Ernő Junior Prima-díjas hegedűművész, napjaink egyik legiz­gal­ma­sabb, legkarizmatikusabb fiatal művésze. Már 12 évesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémia különleges tehetségű gyermekek osztályába, majd 2006-ban teljes ösz­tön­dí­jat kapott a New York-i Juilliard Iskolába, ahol Itzhak Perlman tanítványaként diplomázott. A kiváló művész ezen az estén a 100 Tagúval egy Sarasate-művet ad elő. A műsort Lendvay Csócsi József főprímás ve­ze­té­sével az elmaradhatatlan Pacsirta zárja.
Azok a vendégek, akik a koncertélményen túl egy gasztronómiai utazáson is szeretnének részt venni, a műsor alatt négyfogásos gálavacsora kíséretében élvezhetik a 100 Tagú mind hangzásban, mind látványban lebilincselő előadását.
Kóstolja meg Magyarország borászainak, borpincéinek nedűit és gyönyörködjön egy fergeteges nép­tánc­show-ban a 100 Tagú óévzáró koncertjén! A legszebb ajándék egy felejthetetlen élmény!
www.argosart.hu

Budapest Kongresszusi Központ
12. 30., kapunyitás: 18h, koncert: 19h