Az én Szerelmem
2016. január 13. / Szalóky Bálint

Maiwenn már többször bizonyította, hogy több ő, mint az egykori tinilány, aki modellként virított a címlapokon, és akire legfőképp azért emlékszünk, mert hajdan feleségül ment Luc Bessonhoz. Legnagyobb szakmai sikerét a pár évvel ezelőtti Polisse-szal aratta, akkor Cannes-ban a zsűri

díját kapta rendezői teljesítménye elismeréséül. Legújabb rendezésével ismét a versenyprogramban debütált, az erős színészi alakításokat le­szá­mít­va azonban Az én Szerelmem gyanúsan visszhangtalan maradt.
Miután Tony (Emmanuelle Bercot) síbalesetet szenved, egy re­ha­bi­li­tá­ciós központban tengernyi ideje jut arra, hogy átgondolja addigi életét – elsősorban Georgióhoz (Vincent Cassel) köthető se veled-se nél­kü­led kapcsolatát. A karizmatikus, ám teljességgel kiszámíthatatlan, gazdag restaurátor férfihoz fűződő destruktív viszonya még ennyi idő után is kísérti. Az ügyvédként dolgozó Tony egy diszkóban ismerte meg a divat- és művészvilágban mozgó, magabiztos férfit. Az is­mer­ke­dést hamarosan esküvő, gyerek és később látványos mélyrepülés követte: drogfüggőségével, hűtlenségével és hatalmas adósságaival Georgio egészen más oldalát mutatta, mint amibe Tony beleszeretett. Maiwenn flashbackes szerkezetben meséli el a páros kapcsolatát, hosszú éveket felölelve, és ez az egyetlen dolog, ami kis színt visz az egyébként sokszor látott és teljességgel érdektelen történetbe. Még Bercot (alakítása Arany Pálmát ért Cannes-ban) és Cassel kettőse is kevésnek bizonyul ahhoz, hogy feledtesse a két órát is meghaladó, kínzóan hosszúnak ható játékidőt.

Az én Szerelmem (16)
(Mon roi)
Francia, feliratos film
Rendező: Maiwenn
Főszereplők: Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot, Louis Garrel
124 perc
Forgalmazó: Vertigo Média
Bemutató: 01. 07.